Érdekes, Háztartás, Tippek

Tudja, mi a különbség a vörös, a fehér és a lila hagyma között? Mindenkinek tudnia kell

Megnéztük a különböző hagymafajtákat. Tudja, mi a különbség a vörös, a fehér és a lila hagyma között? Szinte mindenki tudja, hogy vannak különböző hagymafajták. A hagyma a konyha népszerű alapanyaga, és amellett, hogy ízesítik az ételeket, ásványi sókban és vitaminokban is gazdag. Fogyasztható főzve, karamellizálva vagy sütve.

Ha azonban egy szupermarket polca előtt áll, ahol különböző hagymafajták vannak, nem biztos, hogy tudja, melyiket válassza.

Ezért a szerkesztők segítségével ebben a cikkben többet megtudhat a különböző hagymafajtákról.

Mi a különbség a hagymafajták között?

Íz;
Állag;
megjelenés;
méret;
szín.

Ma elmondjuk a különböző hagymafajták közötti főbb különbségeket. A hagymát nem véletlenül tartják a konyha egyik legfontosabb alapanyagának.

Vörös hagyma (általában barna héjú)

Ez a hagymafajta a legsokoldalúbban felhasználható típus. Elsősorban abban különbözik a többitől, hogy hosszabb ideig tart a főzése, még magas hőmérsékleten is.

Ezért ha olyan ételhez kell hagyma, amelynek hosszabb ideig tart a főzése, a vörös hagyma őrzi meg legtovább kiváló ízét.

Kéntartalma is magasabb, mint a többi típusé. Ez azt jelenti, hogy a legerősebb aromával és ízzel is rendelkezik. Általában kisebb méretű, viszonylag kemény héjú. Ez a hagyma sokféleképpen felhasználható, és sütésre és főzésre egyaránt alkalmas.

Hosszabb ideig eltartható. Tartsa fénytől védve, hűvös és száraz helyen.

Fehér hagyma

A fehér hagyma íze enyhébb, mint a vörös hagymáé, és vékonyabb szerkezetű. Főzés után még áttetszővé is válik.

Ezt a hagymafajtát salátákhoz és mártásokhoz használják. Ennek oka, hogy jól kombinálható más összetevőkkel. Íze nem olyan erős és csípős.

Enyhébb íze miatt nyersen is fogyasztható, például szendvicsre kenve, és különféle kenőcsökben is felhasználható.

Lila hagyma

Közvetlen fogyasztásra a lila hagyma a legalkalmasabb. Tudni kell, hogy egyben a legjobb terápiás hatással is rendelkezik.

A lila hagymára jellemző gyógyító tulajdonságok mellett természetes színezőanyagokat is tartalmaz, amelyek antioxidánsként hatnak. Emellett kellemes ízű és ropogós textúrájú. Csodálatos kiegészítője az édesebb ételeknek, és tökéletesen kiemeli az ízeket.

Gyönyörű színe miatt nagyon népszerű az éttermekben, és gyakran szerepel a különböző betegségek elleni természetes receptekben.

Reméljük, hasznosnak találta ezt a cikket. Most már tudja, hogyan válassza ki a megfelelő hagymafajtát. Sok sikert kívánunk!