Kert

Uborka táplálása tejföllel: hatékony módszer

A rovarok, a betegségek, a műtrágyahiány és a hideg időjárás mind közvetlenül befolyásolják zöldségnövényeink terméshozamát. A kíváncsi kertészek gyakran kísérleteznek különböző műtrágyákkal és tápoldatokkal, hogy megvédjék növényeiket az ilyen tényezőktől.

Nemrégiben a szerkesztőink személyesen próbáltak ki egy új öntözési módszert, amely egy speciális, aktív szenet tartalmazó tejoldattal történik. Hogy mennyire hatékony az uborka tejföllel történő trágyázása, és hogy megéri-e, olvassa el az alábbi cikket.

Mivel trágyázzuk az uborkát?

A trágyázó keverék elkészítéséhez vegyünk 1 tabletta aktív szenet (jobb esetben kapszulából készült port) és 1 teáskanál 15%-os tejfölt. Az összetevőket ezután keverjük össze 2 liter vízzel, és áztassuk 2-3 órán át. Ez idő alatt megfelelően gyomlálhatja és előkészítheti a talajt. Ezután adjunk az oldathoz még 1 liter tiszta vizet.

Javasoljuk, hogy ebből az oldatból egy pohárnyit oldjunk fel 3 liter vízben, és csak ezután öntözzük meg a növényt a gyökerénél. Ügyeljen arra, hogy ezt legalább néhány napig tegye. Higgye el, ezzel a trágyával még a gyengébb uborkák sem fognak megbetegedni, és gyorsan növekedni fognak.

Hogyan működik az aktív szén és a tejföl?

Az aktív szenet gyakran használják a zöldségeskertben a talaj javítására, mivel nedvszívó tulajdonságokkal rendelkezik. A rendszeres trágyázással jelentősen csökkentheti a talaj savasságát, valamint a nehézfémek és egyéb szennyező anyagok mennyiségét. A melegebb hónapokban a talajba juttatott aktív szén még a rothadást is elpusztíthatja, és a növényben lévő keményítőt is pótolhatja.

A tejföl azonban laktobacillust, vitaminokat, tejsavat, laktózt és ásványi anyagokat tartalmaz. És mint tudjuk, a tejsavbaktériumok természetes fertőtlenítőszerek. Olyan savas környezetet biztosítanak, amely megakadályozza a gombák csírázását, kiküszöbölve minden egyéb, a talajminőségre nézve negatív folyamatot.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.