Háztartás

Hogyan kell fehéríteni egy WC-ülőkét

Amikor barátaink egy másik bérelt lakásba költöztek, alapos nagytakarítást és kozmetikai felújítást kellett végezniük. A fürdőszoba és a WC pedig különleges figyelmet igényelt, például az összes csempét klórral le kellett mosni, és a WC-ülőkét fehéríteni kellett.

A családommal szívesen segítettünk nekik mind tanáccsal, mind munkával. Rám hárult a vécé tisztítása. És ebben a munkában segítségemre volt néhány gyakorlati trükk. Szívesen megosztanék néhány érdekes módszert az ülőke tisztítására. Talán segítenek visszaállítani a fehérségét.

3 módszer a WC-ülőke kifehérítésére

Mosogatószer használata

A makacs szennyeződések és foltok könnyen eltávolíthatók egy normál mosogatószerrel. Jó habot képez, és nagyon jól megtisztítja a zsírt.
Használjon egy darab rongyot vagy flanelt. Vigyen fel 2 cseppet, és alaposan súrolja át a felületet, majd öblítse le vízzel.

Asztali ecet használata

Ez egy igazán sokoldalúan felhasználható anyag. Gyakran használom vízvezeték-alkatrészek megtisztítására a lepedéktől és a rozsdától. Ezenkívül a WC-kagyló sárga foltjainak tisztítására is használhatja. Az ülőke ecettel történő tisztítása a következő lépésekből áll:

Készítsen ecetből és vízből 1 : 1 arányú oldatot.
Áztasson több papírtörlőkendőt ebbe az oldatba.
Helyezze ezeket a törülközőket a tisztítandó területekre.
Hagyja őket ebben a helyzetben egy órán keresztül.
Ha letelt a megadott idő, vegye ki a törlőkendőket, és tiszta vízzel mossa le a maradék ecetet.

Citromlé használata

A citromlé ugyanolyan hatékony, mint az ecet. Kiváló felületi fertőtlenítőszer is. A makacs foltok eltávolíthatók ezzel a természetes gyógymóddal.

A nagyobb hatékonyság érdekében vegyen néhány citromot, és facsarjon ki belőle annyi levet, hogy egy csészényi legyen belőle.
Ezután adjon hozzá néhány cseppet bármilyen illóolajból. Én például nagyon szeretem a teafaolajat.
Vegyünk egy porlasztóval ellátott flakont, és öntsük bele az oldatot.
Fújja rá a vécéülőkére, majd hagyja rajta 15 percig.
Öblítse le tiszta vízzel, és törölje szárazra a felületet.

Ezek egyszerű módszerek, amelyek segítenek a szennyeződések eltávolításában. Ezeknek a módszereknek a fő előnye az egyszerű használat és az, hogy nem kell drága termékeket vásárolni. Próbálja ki őket, és nagyszerű élmény lesz a WC tisztítása.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.