Kert, Növény

Útmutató az áfonya termesztéséhez a kertben vagy az erkélyen. Finom!

Az áfonya kétségtelenül csemege – akár desszerthez adva, akár frissen a bokorról, nehéz ellenállni neki.

Az áfonya egészséges!

  • Kalóriaszegény, de tápanyagokban gazdag. 24%-a az ajánlott napi C- és K-vitamin-bevitelnek.
  • Gazdag antioxidánsokban, amelyek segítik az agy és a szervezet működését.
  • Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást.

A saját áfonya termesztése egyszerűbb, mint gondolná. Bár a legtöbb bokornak az első ültetéstől a termésérésig körülbelül 3 év kell, dugványozással is elkezdheti.

Találjon megfelelő helyet

A legtöbb növényhez hasonlóan az áfonya is szereti a napfényt. Ha van kertje – probléma megoldva! Még akkor sem kell aggódnia, ha lakásban él! Az áfonya az erkélyen is termeszthető 🙂

Hagyjon nekik sok helyet

Egy bokornak körülbelül 2 négyzetméterre van szüksége, ezért ne gondolja, hogy megúszhatja azzal, hogy a sarokba vagy más növények mellé ülteti. Hagyja növekedni! Ha több bokrot is tervez ültetni, hagyjon egy méternyi helyet közöttük.

Átültetés

Európában a legjobb, ha nyáron ültetjük az áfonyát. Amikor készen áll, vegye ki a fiatal bokrot a cserépből, verje ki a gyökereit a földtől, és helyezze az előkészített gödörbe. Lapátolja vissza a földet a gödörbe, amíg a növény ismét stabilan áll. Ne felejtse el a bokor körüli talajt megdöngölni. Ne feledkezzen meg az öntözésről. Az áfonyának körülbelül 3 évre van szüksége ahhoz, hogy termőre forduljon, ezt tartsa szem előtt, amikor fontolóra veszi, hogy kis bokrot vagy magot vásárol.

Utóirat: Sok faiskola árul 2 éves áfonyabokrokat elfogadható áron. Így könnyű belevágni!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.