Egészség, Háztartás, Szépség

MEGFIZETHETETLEN UBORKA. TE TUDTAD?

1) Az uborka tartalmazza az összes alapvető vitamint: B1, B2, B3, B5, B6, C-vitamin; folsav, vas, kalcium, foszfor, magnézium, kálium, cink.

2) Fáradtnak érzi magát délután? A koffeintartalmú italok nem segítenek. Olyan termékre van szüksége, amely B-vitaminokat és szénhidrátokat tartalmaz, hogy visszanyerje erejét. Az uborka tartalmazza az összes B-vitamint, de szénhidrátot is tartalmaz. Egy uborka elég ahhoz, hogy visszanyerje az erejét.

3) Elege van abból, hogy zuhanyzás után a fürdőszobai tükröt homályosan törölgeti? Egy kis uborka a tükörre, mielőtt bemennél a fürdőszobába, megakadályozza, hogy bepárásodjon, és kellemes illatot kölcsönöz a fürdőszobának.

4) Ha a kertjét gyakran látogatják kártevők, tegyen uborkaszeleteket egy eldobható alumíniumtálba. Az uborka és az alumínium kémiai reakcióba lép, és olyan szagot eredményez, amely az ember számára észrevehetetlen, de a rovarok számára elviselhetetlen.

5) Uszodába megy, de szégyelli a lábán lévő narancsbőrt? Vegyen 1-2 karika uborkát, és kenje azokra a területekre. Az uborka kozmetikai tulajdonsága, hogy egy időre feszesíti a bőrt. Az arc ráncait is kisimítja, az uborka segítségével egy időre, a bőr feszesebbé válik.

6) Alkoholt fogyasztott, és erősen fáj a feje. Ne igyon többet egyrészt – másrészt, egye meg az uborkát és feküdjön le aludni. Reggel felfrissülve, fejfájás nélkül fog felébredni. Az uborka cukrot és elektrolitokat is tartalmaz, amelyek a B-vitaminnal együtt szabályozzák az anyagcserét,
amelyet az alkohol megzavart, és ez okozta a fejfájást.

7) Szeretne leszokni a lefekvés előtti nassolás rossz szokásáról?
Az uborkát az utazók, vadászok és futárok kedvelik, akiknek egészséges, gyors ételre van szükségük.

8) Fontos megbeszélése van, de nincs ideje kifényesíteni a bőrcipőjét.
Fogjon egy karikára vágott uborkát, és futtassa át vele egyszer a cipője felületét. A cipője azonnal úgy fog ragyogni, mintha új lenne. Emellett az uborka tartalmaz
vízálló anyagokat, így ha esik az eső, a cipője nem ázik át.

9) Nyikorog a kerék vagy az ajtó, és elfogyott a WD-40 olaj. Fogjon egy uborkát, kenje be a tengelyt, és a nyikorgás megszűnik.

10) Ideges egy vizsga előtt? Fogjon egy uborkát, vágja karikára, öntsön rá forró vizet, és lélegezze be a gőzöket – azonnal megnyugszik.

11) Rossz a lehelete. Fogjon egy uborkaszeletet, és rágja 30 másodpercig. A szag el fog múlni.

12) A csapokat és a gáztűzhelyet tisztítani kell. Vegyen egy uborkaszeletet, és törölje át többször a területet. Nemcsak ragyogni fog a felület, de nem hagy nyomot sem.

13) Leírt valamit egy tollal, és elrontotta? Fogjon egy uborkahéjat és óvatosan törölje le a rossz betűt. Az uborka még a filctollat is letörölheti.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.