Háztartás, Tippek

3 praktikus trükk a gres-porcelánlapok karcolásainak hatékony eltávolításához

A gres-porcelánlapok erősebbek és esztétikusabbak, mint a hagyományos csempék, ezért drágábbak. Ha ezt az anyagot választja otthona számára, garantálja a kifinomult megjelenést, a könnyű tisztíthatóságot és a tartósságot. A gres-porcelánlapok azonban nagyon könnyen karcolódnak, és különleges gondoskodást igényelnek. Ha ez már megtörtént önnel, íme a megoldás, hogyan távolíthatja el hatékonyan a gres-porcelánlapok karcolásait.

A gres-porcelánlapok karcolásainak eltávolításának 4 módja

A gres-porcelánlapok szépsége a csillogásban és a nagyméretű csempékben rejlik, amelyek kiemelik őket a helyiségből. Minden karcolás, legyen az bármilyen kicsi, láthatóvá válik. Ahhoz, hogy gres-porcelánlapjai szépek maradjanak, nézze meg ezeket a megoldásokat:

1) Szappan

A gres-porcelánlapon lévő néhány karcolás olyan, mint a graffiti-nyomok. Ezekben az esetekben a meleg víz és a krémes CIF keveréke hatékony. Vigye fel az oldatot a karcolásra, és hagyja rajta fél órán át. A CIF tisztán is alkalmazható, de vízzel keverve biztonságosabb a bevonat számára.

2) Fogkrém

A fogkrém hatékony otthoni tipp a különböző tisztítási módokhoz, többek között a gres-porcelánlapok karcolásainak eltávolításához. Vigyen fel egy kevés fogkrémet közvetlenül a karcolásra, és száraz ruhával dörzsölje át, erősen felmelegítve a területet. A karcolás mélységétől függően munkaigényes lehet, de hatékony.

3) Autóviasz

Ha van otthon autós viasza, használja azt a gres-porcelánlapok polírozására és a karcolások eltávolítására. Miután nedves ruhával áttörölte és megszárította a padlót, vigye fel a viaszt egy száraz ruhára, és dörzsölje át vele a karcolást, amíg az el nem tűnik. Kerülje a csiszolóanyagokat, hogy elkerülje a bevonat károsodását.

4) Vizes csiszolópapír

Mélyebb karcolások vagy fém okozta karcolások esetén szükség lehet egy enyhe kiegyenlítésre vizes csiszolópapírral. Először söpörje fel a padlót egy puha sörtéjű seprűvel, hogy eltávolítsa a törmeléket. Hajtsa össze a csiszolópapírt úgy, hogy elférjen a tenyerében, nedvesítse meg vízzel, és dörzsölje át a karcoláson, szabályozva az erőt. Körülbelül 15 másodpercig tarthat a dörzsölés. Befejezésül törölje le puha szivaccsal és száraz ruhával.

Karbantartási tippek

Kerülje a bútorok vonszolását: Használjon filcvédőt a bútorok lábain, hogy elkerülje a karcolásokat a bútorok mozgatásakor.
Rendszeres tisztítás: A porcelánlapokat rendszeresen tisztítsa vízzel és semleges tisztítószerrel, hogy elkerülje a szennyeződések felhalmozódását.
Csiszolószerek: Soha ne használjon csiszoló vagy maró hatású termékeket, például acélgyapotot vagy klórt, hogy elkerülje a bevonat károsodását.

A gres-porcelánlapok karcmentességének megőrzése figyelmet és egyszerű ápolást igényel. Ha követi ezeket a tippeket, biztosíthatja, hogy padlója hosszú ideig szép és fényes maradjon.