Háztartás, Tippek

Hogyan kell tisztítani egy elöltöltős mosógépet

Az elöltöltős mosógép tisztítása nagyon egyszerű. Az elöltöltős mosógépek az évek során némileg rossz hírnévre tettek szert, mert ha nem tisztítják őket megfelelően, akkor idővel penészes szagot kezdhetnek árasztani. Van egy egyszerű trükk az elöltöltős mosógép tisztán tartásához, és egy egyszerű tipp, hogy végleg megszabaduljon a mosógép penészszagától!

Azért szeretem annyira az elöltöltős mosógépemet, mert maximális tárolóhelyet biztosít a pici mosókonyhánkban, amely a lépcsőnk alatt van. Sok éve álmodom egy nagy mosókonyháról, de a mi otthonunkban ez egyszerűen nem lehetséges. Hogy maximalizáljuk a helyet a kis mosókonyhánkban, megvettük az egymás mellé helyezett elöltöltős mosó- és szárítógépet, és fiókokat tettünk alájuk, majd néhány polcot a tetejükre a tároláshoz. Bár egy kicsit nehezebb tisztítani az elöltöltős mosógépünket, nekem teljesen megéri! Imádom, hogy milyen jól tisztítja a ruháinkat és az összes csodálatos beállítást is!

Hogyan tisztítsunk egy elöltöltős mosógépet?

Ürítse ki a mosógépet

Győződjön meg róla, hogy a mosógép teljesen üres.

Készítsen ecetes tisztítóoldatot

Keverjen össze egyenlő arányban fehér ecetet és vizet tiszta szórófejes flakonban, és minden használat előtt rázza fel jól.

Tisztítsa meg a mosószer adagoló tálcát

Egy ronggyal távolítsa el a mosószer adagoló tálcán lévő lerakódásokat. Fújja be az ecetes keverékkel, és törölje tisztára.

Tisztítsa meg a mosógép gumitömítését

Húzza vissza a gumitömítést/tömítést, és bőségesen permetezze be az ecetes tisztítóoldattal. Folytassa az egész tömítés körül, és hagyja hatni néhány percig. Egy tiszta ruhával törölje át a tömítés belső és külső felületét.

Töltse meg a mosószer adagolót ecettel, és indítson el egy mosási ciklust

Öntsön fehér ecetet a mosószer adagolóba, amíg meg nem telik. Ha a mosógépének van „tisztítás” beállítása, futtassa azt. Ha nem, futtasson le egy normál mosási ciklust forró vízzel.

Hagyja a mosógépet a levegőn megszáradni

A ciklus befejezése után nyissa ki a mosógép ajtaját, és hagyja, hogy a belseje megszáradjon a levegőn. Két használat között hagyja nyitva a mosógép ajtaját, hogy megakadályozza a nedvesség felgyülemlését és a penészesedést.

Miért bűzlenek az elöltöltős mosógépek?

A rövid válasz a gumitömítés miatt van, amely a ruhák mosásakor lezárja a vizet. Ha az ajtó zárva van, nincs lehetősége megszáradni, és a penész idővel elkezdhet kialakulni.

Van rá mód, hogy az elöltöltős mosógép ne legyen büdös?

Igen, van ilyen megoldás! Azzal, hogy két mosás között nyitva hagyja a mosógép ajtaját. Ez lehetővé teszi, hogy a gumitömítés és a belső dob teljesen megszáradjon.

Miért van elöltöltős mosógépem, ha olyan nehéz tisztán tartani?

A legjobb válaszom erre az, hogy az elöltöltős mosógépek több helyet biztosítanak a mosógép tetején a tárolásra, mivel az ajtó nem a mosógép tetején van. Emellett egyes elöltöltős gépek nagyobb mosási kapacitással rendelkeznek.