Egészség

6 módja a vérnyomás természetes csökkentésének

Ami az egészségünket illeti, fontos, hogy odafigyeljünk minden olyan jelre, amely egy káros betegség kezdetét jelezheti. Hiszen a normálistól való bármilyen eltérés egészségügyi problémát jelenthet, és a vérnyomás az egyik legfontosabb mutató, amelyre mindig figyelnie kell.

Az emelkedett vérnyomás előfordulhat egy meglévő betegség miatt, vagy annak előjele. Ha rendszeresen 130/80 mmHg-nál magasabb a vérnyomása, akkor valószínűleg magas vérnyomásban szenved. Tanácsos megfontolnia, hogyan csökkentheti azt minél hamarabb. Erről fogunk ma beszélni.

A magas vérnyomás nemcsak a vezető halálozási ok számos országban, hanem a szívroham, a stroke, az aneurizma, a kognitív hanyatlás és a veseelégtelenség kockázatának is ki van téve. Bár a gyógyszerek csökkenthetik a vérnyomást, szedésük könnyebben elkerülhető a természetes kezeléssel.

6 módszer a vérnyomás természetes csökkentésére

Lélegezzen mélyeket

A krónikus stressz hozzájárulhat a magas vérnyomáshoz. A szervezetünk kortizolt és adrenalint bocsát a véráramba, ami növelheti a szívfrekvenciát és szűkítheti az ereket, ami a vérnyomás megugrását eredményezi.

Ha sok stressz éri az életében, ráadásul nem követi az egészséges étrendet, és olyan rossz szokásai vannak, mint: alkoholfogyasztás és dohányzás, akkor felkerülhet azok listájára, akik hajlamosak a magas vérnyomásra (hipertóniára).

A vérnyomás normalizálásának egyik módja, ha megtanulja, hogyan kell helyesen lélegezni. Létezik egy technika, az úgynevezett mélylégzés, ez segít ellazulni és csökkenti a stresszhormonok szintjét a szervezetben. Hiszen ezek a hormonok, hozzájárulhatnak az egészségtelen étkezési szokásokhoz is.

Kiválaszthat egy konkrét időpontot, amikor elkezdheti gyakorolni ezt a technikát. Lazítson, és ne gondoljon semmire, vegyen mély levegőt az orrán keresztül, majd nyugodtan engedje ki a száján keresztül.

Kezdje azzal, hogy lefekvés előtt vagy ébredés után öt perccel öt percig mélyeket lélegzik. Fokozatosan kicsit növelheti ennek időtartamát.

Mozogjon

Egy másik módja a vérnyomás természetes csökkentésének a testmozgás. Megállapították, hogy a rendszeres, erőteljes testmozgás ugyanolyan hatékonyan csökkenti a vérnyomást, és a gyógyszeres kezelés alternatívája.

Ajánlott hetente többször mozogni, és fokozatosan növelni a testmozgás időtartamát. Az optimális időtartam körülbelül napi harminc perc. Minden a közérzetétől függ.

A nátrium mennyiségének csökkentése

Ha csökkenti a nátriumbevitelt az étrendjében, az segíthet csökkenteni a vérnyomását. Abba kell hagynia a feldolgozott élelmiszerek, készételek fogyasztását, és le kell mondania a felesleges sóról. Ez egyáltalán nem nehéz, csak el kell kezdenie.

Korlátozza a koffeinbevitelt

A koffein is befolyásolja a vérnyomásszintet, és a feleslegesen megugró értékek elkerülése érdekében a legjobb, ha csökkenti a kávéfogyasztást. Kiderült, hogy 200-300 mg koffein, azaz 1-2 csésze kávé körülbelül 8 higanyoszlop- mm-rel növelheti a szisztolés vérnyomást, ami nem kis mennyiség. Vonja le tehát a megfelelő következtetéseket.

Tartsa magát az egészséges táplálkozáshoz

Az egészséges táplálkozás minden bizonnyal segít szabályozni általános egészségi állapotunkat. Próbáljon meg sok teljes kiőrlésű gabonát, olajos halat, savanyított tejtermékeket, piros és zöld zöldségeket, gyógynövényeket, gyümölcsöket fogyasztani. Kerülje a készételeket, konzerveket, zsíros húsokat és a koleszterint.

A kálium hozzáadása az étrendhez burgonya és banán fogyasztásával arra ösztönzi a veséket, hogy több nátriumot ürítsenek ki a vizelettel. A nátrium kiválasztása pedig segíthet a vérnyomás csökkentésében.

A túlsúly megszüntetése

A vérnyomás nagymértékben függ a testsúlytól, ha nagyon túlsúlyos vagy mindig is túlsúlyos volt, akkor a magas vérnyomás első számú kitettje. Sajnos ez tény.

Ha úgy dönt, hogy lefogy, akkor minden leadott kilóval körülbelül 1 mmHg-rel csökkentheti a vérnyomását). De ez nem jelenti azt, hogy ha 50 kg-ot fogy, akkor a vérnyomása 50 számjeggyel fog csökkenni. Ez egy kicsit másképp működik, amint elkezdi a fogyási folyamatot, a teste lassan elkezdi normalizálni a vérnyomását, és minden egyes leadott kilóval jobban fogja érezni magát.

Kívánjuk, hogy legyen egészséges, és hogy a vérnyomása mindig normális legyen!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.