Kert

Egyszerű módja annak, hogy természetes levéltetűriasztót készítsünk szódabikarbónával

Ha gyönyörű virágoskertje vagy gondozott zöldségágyása van, az utolsó dolog, amit szeretne, hogy a rovarok tönkretegyék a növényeit és betegségeket terjesszenek!

Ha már elege van abból, hogy a kártevők megtámadják virágait, gyümölcseit és zöldségeit, számos környezetbarát módszer létezik arra, hogy megszabaduljon tőlük! Nézzük meg ma, hogyan szabadulhat meg pillanatok alatt a levéltetvektől szódabikarbóna segítségével! Michael Perry kertészeti szakértő szerint a szódabikarbóna biztonságos rovarölőszerként jól működik e kártevők ellen!

A levéltetvek a kertünk ellenségei! Ezek a rovarok a növények szárát és leveleit szívogatják és rágják, kárt okozva, sőt elpusztítva azokat. Ráadásul hatalmas betegségterjesztők is! Küzdjön hát ellenük ezzel a természetes szodabikarbónás levéltetűriasztóval!

És hogyan kell csinálni? Nagyon egyszerűen! Készítse el otthon a saját oldatát!

Összetevők:

  • ½ teáskanál szódabikarbóna;
  • 2 csésze meleg víz;
  • ⅔ csésze olívaolaj;
  • 4-5 csepp mosogatószer.

A következő lépések:

-Egyesítsük az összes hozzávalót és keverjük össze egyenletesen ;
-Öntse egy szórófejes flakonba;
-Permetezés előtt rázza fel a növényt, hogy a hasznos rovarok, például katicabogarak, repülő rovarok és beporzók leessenek vagy elrepüljenek. A levéltetvek megtapadnak a növényen;
-Permetezze közvetlenül a levéltetvekre.

Ez a szódabikarbóna alapú recept nemcsak a levéltetvektől, hanem az atkáktól is megszabadítja!

Szódabikarbóna

A szódabikarbóna önmagában is jó rovarriasztó számos rovar ellen, többek között hangyák, csótányok, és csigák ellen. Szórja bőségesen a kerti talajra, az utakra és az érintett növények köré. A legjobb módja az egyenletes kijuttatásának, ha szitát használ.

A problémás rovarokra közvetlenül is szórhatja, hogy elpusztítsa őket. Öntsön belőle a talajon lévő rovarokra vagy akár a növényekre is, amennyiben óvatos, és egyszerre csak kis mennyiséget alkalmaz.

Az olyan leveles zöldségek, mint a káposzta és a saláta, amelyek gyakori áldozatai a hernyóknak, szórjon rájuk szódabikarbóna és liszt egyenlő arányú házi keverékét, hogy megszabaduljon az összes lárvától.

Mustárolaj és szódabikarbóna

Íme egy újabb házi recept, amivel természetes szódabikarbónás levéltetűriasztót készíthet, hogy gondoskodjon növényeiről.

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál szódabikarbóna ;
  • ⅓ csésze mustárolaj;

A következő lépések:

-Keverje össze a szódabikarbónát és a mustárolajat, és tárolja a keveréket egy lefedett, felcímkézett edényben;
-Használathoz keverjen össze két teáskanálnyi keveréket négy csésze vízzel;
-Öntse a keveréket egy szórófejes flakonba, és permetezze be a kert minden zugát, az utakat és a növények környékét! Soha ne permetezze közvetlenül a növényeket!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.