Egyéb

Egyszerűen keverjük össze a banánt azzal, ami szinte mindannyiunknak van otthon, és máris kiváló köhögés elleni szirupot kapunk

A köhögés – különösen a tartós köhögés – mind a szenvedő, mind a környezetében élők számára nyomasztó. Sokan köhögés ellen köhögés elleni szirupokkal vagy tablettákkal küzdenek, de hogyan győzzük meg a gyerekeket, hogy gyógyszert vegyenek be? Ezt a problémát elkerülheti, ha házilag készít egy olyan köhögéscsillapítót, amely édes és ízletes, ugyanakkor hatékony is. Mi mást is kívánhatna?

Tudta, hogy a londoni Imperial College által végzett vizsgálatok egyértelműen kimutatták, hogy azok a gyerekek, akik naponta ettek egy banánt, 34%-kal kisebb eséllyel szenvedtek asztmában? A banán kiváló hatással van a légutakra, és ezt a tulajdonságát érdemes kihasználni, amikor köhögés gyötör bennünket.

Szükségünk lesz rá:

  • 2 érett banán,
  • 2 kanál méz,
  • 40 cl víz.

Forraljuk fel a vizet, és közben hámozzuk meg a banánt, és készítsünk belőle pépet. A forró vizet ráöntjük a banánra, és megvárjuk, amíg kihűl. Végül hozzáadjuk a mézet, és fakanállal alaposan összekeverjük az egészet.

Napi 4 kanálnyi elegendő ahhoz, hogy a köhögés eltűnjön. A banán és a méz keveréke emellett növeli a szerotonin, az úgynevezett boldogsághormon szintjét, így könnyebben megnyugszunk, és biztosítjuk a nyugodt alvást. Egyen az egészségért!

Hűtőben is tárolható, de érdemes egy kicsit felmelegíteni, mielőtt elfogyasztaná! 🙂

Ismer valakit, aki utálja a köhögés elleni szirup ízét? Küldje el neki ezt a házi készítésű köhögéscsillapító receptet.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.