Tippek

Mindig is csípték a szúnyogok, de mióta elkezdte ezt az étrendjébe tenni, a szúnyogok távol maradnak!

Mindannyian örülünk, amikor süt a nap, melegek a nappalok, és a barátainkkal ülünk a tűz mellett, de ennek számos árnyoldala is van. Ezek az örömök keverednek azzal, hogy el kell viselni a szúnyogokat…

A szúnyogok nemcsak idegesítőek és gonoszak (éjszaka válnak aktívvá, amikor aludni próbálunk…), hanem gyakran betegségek hordozói is.

A szúnyogok elriasztására több módszer is létezik, a legegyszerűbb a szúnyogirtó spray megvásárlása, de ez mégiscsak kémiai anyag, tehát nyomot hagy a szervezetünkben, és – ne legyünk naivak – ezek a termékek nem tartanak sokáig. Jobb ötlet a belülről jövő védelem B1-vitamin formájában!

A B1-vitaminnak, azaz a tiaminnak olyan szaga van, amit a szúnyogok nem szeretnek. Amikor izzadunk, a szag kiáramlik a bőrünkből, és a szúnyogok széles ívben körberepülnek minket.

A tiamin bevehető tabletta formájában, vagy fogyaszthatunk olyan ételeket, mint a napraforgó, karfiol, brokkoli, borsó vagy bab.

Ha így tesz, idén esélyük sem lesz!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.