Recept

Én kizárólag eperlekvárt készítek ezzel a recepttel! A szemek tömörek és fényesek lesznek, a legjobb találmány

A közönséges eperlekvár nem túl mutatós. Hajlamos bebarnulni, a szemek pedig túl puhák és alaktalanok. Ha télen is szeretnéd élvezni az édes és illatos eper ízét, akkor gondoskodj a királyi eperlekvárról, amely senkit sem hagy hidegen. A bogyók tartósításának e szokatlan módjának legfőbb előnye, hogy az eper a befőzés után nem veszíti el alakját és színét, a szemek tömörek és fényesek maradnak.

Az elkészítéshez szüksége lesz rá:

  • 600 g érett eper a pépesítéshez;
  • 1,2 kg érett eper;
  • kb 1,3 kg cukor;
  • 80 g pálinka.

Botmixerrel forgassuk a 600 g puha epret sima pürévé.

Forraljuk fel a pürét, majd mérsékeljük a hőfokot, és állandó keverés mellett további 5 percig pürésítsük.

Minden egyes epret mártsunk pálinkába, majd vágjuk le a végét. Ezzel az eljárással az eper nem veszíti el formáját a főzés során, és tömör marad, ami nagyban javítja a lekvár ízét és megjelenését.

Adjuk hozzá a cukrot a főtt gyümölcspüréhez, és keverjük jól össze, amíg a cukor fel nem oldódik.

Adjuk hozzá a szemes gyümölcsöket a láboshoz, és forraljuk fel a tartalmát. Miután felforrt, a szemeket még 10 percig kis lángon pároljuk.

Hagyjuk a szemeket a lábosban, amíg teljesen kihűlnek, majd forraljuk fel újra, és főzzük 7 percig.

Vegye le a habot, és hagyja állni egy napig. Ez idő alatt a lekvár stabilizálódik és készen áll az üvegbe tételre.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.