Praktikus, Szépség, Tippek

Miért lenne kötelező a nők számára a rövid haj, ahogy öregszenek?

Még mindig van egy meglehetősen ellentmondásos közvélekedés: „Minél idősebb egy nő, annál rövidebbnek kell lennie a hajának”. Talán ez a régi idők visszhangja, amikor a 40-50-60 év feletti nők egyszerűen nem jelenhettek meg „nyilvánosan” hosszú és laza hajjal. Talán maguk a szebbik nem tagjai is a rövidebb hosszúságot választják, hogy időt takarítsanak meg a hajformázással.

A szerkesztők úgy döntöttek, hogy utánajárnak a dolognak, és kiderítették, hogy melyik korosztályban érdemes hosszú hajat viselni, és kinek tényleg jobb, ha levágja a felesleget. Hiszen a haj rövidre vágása az idősebb nőknél elég gyakori megoldás, de nem mindenkinek kell ezzel élnie.

Hosszú és rövid haj

Miért választják az idősebb nők a rövidebb frizurát

Íme egy pillantás arra, hogy mennyire illik hosszú tincsekkel hivalkodni, ha egy nő „túl van…”. És megmutatjuk, mikor érdemes tényleg rövidre vágatni a hajat.

Hormonális változások

Nem titok, hogy ahogy öregszünk, a hajunk ritkább lesz. És ez egy normális fiziológiai folyamat. Egy rövid hajvágás vizuálisan sűríti a hajat, és elterelheti a figyelmet a hajhullásról is. Elfedi a száraz, porózus és merev hajat.

Fiatalosnak tűnik

A rövid hajvágás segít vizuálisan fenntartani a volument, és ragyogóvá teszi az arcot. Még az ősz haj is rendezettnek és stílusosnak tűnik egy rövid vágással, és az arcot is fiatalosabbá teszi.

Napi ápolás

A rövid hajnak is szüksége van rendszeres vágásra, hogy megőrizze eredeti formáját. A napi formázás fontosabbá válik, mint valaha, hiszen már nem csak egy lófarok. A rövidebb hajvágás megköveteli a fejbőr alaposabb vizsgálatát.

Stílus és szín

Ez mind az alkalmi, mind az öltözködési stílusra vonatkozik. Az aktív, sportos nők egyszerűen a kényelem kedvéért dönthetnek a rövidebb haj mellett. Ami a színt illeti, szabadon választhatunk őszt és egy csipetnyi fiatalságot is. A mélyfekete szín vagy a rikító vörös ragyogás azonnal a nem kívánt kort fogja visszaadni. Nagyszerű, ha követi a trendeket, vagy olyan szakmája van, ami megköveteli, hogy szezononként egyszer új frizurát vágasson magadnak. Nincs ezzel semmi baj, jó móka a változás!

Elavult frizura

A hosszú fonat az idősebb nőkön valóban régimódinak tűnik. Ha nincs kedve göndöríteni, egyenesíteni vagy szépíteni a hosszát, és csak sietve befonja a haját, akkor a legjobb, ha egy stílusos frizurát választ. Nem kell rövidnek lennie, csak olyannak, amit könnyű lesz karbantartani.

A hosszú haj nem fű, nem szabad, hogy a semmiből nőjön. Ami 25 évesen szép hanyagságnak számított, az 50 után szenilis hanyagságnak tűnik. A lépcsőzetes vágás szinte minden nőnek, bármilyen korban ajánlott. Megadja a hajnak a szükséges volument, és megemeli az arcvonásokat anélkül, hogy a ráncokat kiemelné.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.