Egészség

Ennek a levélnek köszönhetően megszabadulhatsz a visszerektől, a memóriaproblémáktól és a fejfájástól! Csak akkor működik, ha így főzöd meg!

Kevesen tudják, hogy a babérlevél a főzésben való felhasználásán túl egészségügyi problémák kezelésére is alkalmas. A babérlevélből és bogyóiból kiváló gyógyolaj is készül, amely számos jótékony hatással van az egészségünkre.

A babérolaj jótékony hatásai közé tartoznak:

Csökkenti a vastagbélproblémákat. Csökkenti az izzadást. Nagyon hasznos az ízületi fájdalmak kezelésében és segít megszabadulni a visszerektől. Javítja a szellemi tevékenységet és fejleszti a memóriát.

Otthon is lehet ilyen csodálatos gyógyító olajat készíteni. Négy hétig tart, de megéri az erőfeszítést!

Szükséges összetevők:

  • 30 g babérlevél
  • 250 ml olívaolaj
  • 1 befőttesüveg a tároláshoz

Elkészítés:

Törjük össze a leveleket mozsárban. Észre fogja venni, hogy a levelek összezúzásakor egy kis olaj távozik. Terítsük ki a zúzott leveleket egy tálcára, és hagyjuk megszáradni. Ezután helyezze a leveleket az üvegbe, öntse rá az olívaolajat, zárja le, és tárolja száraz, hűvös helyen, ahol két hétig érlelődhet. Az aroma és a hatás fokozása érdekében leszűrheti az olajat, és a frissen összezúzott levelekkel együtt további 2 hétig tárolhatja. Ezt a 4 hétig tárolt illóolajat használjuk betegségeink kezelésére.

*Visszerek kezelésére enyhén felmelegítve használjuk, és masszírozzuk be az érintett területekre.
*Ízületi fájdalmakra masszázsolajként is használható.
*Súlyos migrén esetén dörzsöljük be vele a nyakat és a halántékot.
*Szépségápoló olajként is használható problémás bőrre, mitesszerek és pattanások eltávolítására.
*Belsőleg, ételekhez adva növeli az étvágyat, enyhíti a gyomorfájást és a bélproblémákat.
*Normalizálja a vese és a máj működését.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.