Egészség

Hogyan lazítsuk el a hátunkat: egy egyszerű gyakorlat

Az erős megterhelés, a stressztényezők, a mozgásszegény életmód, a gyakori túlterhelés és az ülőmunka csak néhány olyan ok, amely befolyásolhatja a derékfájás kialakulását. Ha egy nehéz nap után szeretné ellazítani a hátát, hogy megkönnyebbülést érezzen, kezdjen el egy hatékony székgyakorlatot.

Könnyen kivitelezhető, de nagyon hatásos. Így a segítségével képes lesz enyhíteni a nap folyamán felgyülemlett hátfájást. A lényeg, hogy ezt a gyakorlatot este végezze, hogy a lehető legjobban segítse a fáradt derekát.

Hogyan lazíthatja a hátát egy szék segítségével

Minden a gyakorlat előnyeiről

A szék használata nem csak a hátizmok ellazítására remek lehetőség. Hiszen ez a gyakorlat több más fronton is működik:

  • Elősegíti a jó közérzetet;
  • javítja az alvás minőségét;
  • segít javítani az emésztőrendszeri funkcióit;
  • csökkenti a stresszt és az irritációt;
  • csökkenti az ágyék, valamint a hátgerinc terhelését.

Hogyan kell helyesen végezni a gyakorlatot

Ahhoz, hogy elkezdje a hátának ellazítását, fogjon egy zsámolyt vagy széket (háttámla nélkül, mert az útban lenne). Valami puha tárgyra is szüksége lesz. Egy kispárna, egy szépen összehajtogatott takaró vagy egy törölköző megteszi. Helyezze a választott puha dolgot a szék ülőkéjére, és kezdje el.

· Ereszkedjen négykézlábra, és támassza a törzsét a székre.
· Próbáljon meg minél jobban ellazulni, miközben a székre fekszik.
· Döntse a fejét úgy, hogy az lefelé lógjon.
· Lélegezzen be és ki mélyen (ne hirtelen).
· Töltse el a szükséges időt ebben a pózban.
· Lassan és óvatosan álljon fel, amikor a hátában és az egész testében maximális ellazulást érez.

Mint látja, ebben a gyakorlatban nincs semmi bonyolult. Csak annyi a fontos, hogy egy kényelmes helyre tegyen egy széket, és szánjon rá néhány percet. Ha minimális időt szán rá, képes lesz oldani a feszültséget és ellazítani a hátát. Ennek eredményeképpen nemcsak jobban fogja érezni magát, hanem a hangulata és az alvása is javulni fog. A hatékony gyakorlat minden előnye ellenére konzultáljon orvosával, mielőtt elvégezné. Ellenjavallatai is lehetnek, ezért a szakemberrel való beszélgetés elengedhetetlen.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.