Egészség

Ezt a nőknek 40 éves kor után nem szabadna enni! Ellenkező esetben a túlsúly és a bélrendszeri problémák nem kerülhetők el…

Egy érett nő teste alapvetően más, mint egy fiatal nőé. Az étrendet ezért a korral járó változásokhoz kell igazítani.

Először is, 40 éves kor után megváltozik a hormonszint. Emiatt megváltozik a bőr, az anyagcsere és az idegrendszer állapota. Ezért, ha fogyni szeretne, nemcsak kevesebbet kell ennie, hanem az étrendjét is meg kell változtatnia.

Másodszor, problémák vannak a belekkel, mivel csökken a falaik rugalmassága. Gyakori lesz a székrekedés és a puffadás. Ennek megelőzése érdekében is figyelnie kell az étrendjére.

Általánosságban elmondható, hogy ha hatékonyan szeretne fogyni, és gondoskodni szeretne a szervezete általános állapotáról, akkor célszerű az alábbi tanácsokat követni.

Mit együnk 40 éves kor után

Fordítson figyelmet a tejtermékekből és növényi eredetű fehérjékre. A hús mennyiségét a kor előrehaladtával csökkenteni kell, mivel az elkezd rosszul emészthetővé válni. Ezért a túrót, a sajtot és a gombát építse be az étrendjébe. Ha a húsról nehéz lemondani, válasszon soványabb és kevésbé zsíros húsokat, például nyulat és csirkét.

Igyon vizet közvetlenül ébredés után és az étkezések között. A kávé is jó, de legfeljebb napi 1 csésze.

Kerülje a cukros szénsavas italokat, a gyorséttermi ételeket és a tésztákat. Az édes sütemények és a cukor gyors szénhidrátok, amelyeket a szervezet gyorsan lebont és zsírrá alakít.

Ha nem tud azonnal lemondani az egészségtelen ételekről, hetente egy-egy káros terméket iktasson ki az étrendjéből. A dietetikusok azt tanácsolják, hogy csaljon. Ha nagyon szeretne, a nap első felében egyen egészségtelen ételeket. Csak rostban gazdag ételekkel együtt fogyassza.

Figyeljen a szezámmagra. Fitoösztrogéneket – a női nemi hormonok növényi analógjait – tartalmaz. Ezek a magvak segítenek az anyagcsere szabályozásában és a rossz koleszterinszint csökkentésében. Csak legfeljebb 3 teáskanálnyit fogyasszon.

Mondjon le az alkoholról, ha karcsú szeretne lenni, és, hogy a belei óramű pontossággal működjenek. Nyaraláskor megengedhet magának 1 pohár száraz vörösbort.

A tengeri hal az egyik legjobb táplálék a nők számára 40 után. Többszörösen telítetlen zsírsavai védik az ereket, javítják a memóriát, a tompa haj és bőr pedig fényessé válik.

Mi az a tört étkezés? Az, hogy 2-3 óránként kis étkezéseket tartunk. Így nem lesz időben éhes, és felgyorsul az anyagcseréje.

Kövesse ezeket az egyszerű szabályokat bármely életkorban, és fiatalnak és egészségesnek fogja érezni magát. Felejtse el, hogy nehéznek érzi a gyomrát és túlsúlyosnak érzi magát. Próbálja ki, nem nehéz!

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.