Egészség

Gyulladáscsökkentő tea, amit a gasztroenterológusok minden nap isznak!

Egy bélvédő ital, amit az orvos tanácsol

Bár a vizet tartják az egyik legjobb módszernek a kiszáradás megelőzésére és az általános egészség megőrzésére, nem ez az egyetlen módja. Van egy gyulladáscsökkentő tea, amelyet ajánlott fogyasztani, méghozzá minél gyakrabban, a közérzetünk érdekében.

Dr. Marvin Singh integratív gasztroenterológus szerint a jázminos bio zöld tea az egyik kedvenc bélbarát itala. Ez a tea, hideg vagy forró formában, több jótékony hatással van a szervezetére, mint gondolná.

Hogyan tesz jót a jázminnal készült zöld tea

A zöld tea katekinjei, elsősorban az epigallokatechin-gallát (EGCG), gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek. Kimutatták azt is, hogy hatékonyan felszívódnak a gyomor-bélrendszerben (GI), ahol ugyanezek a gyulladásmoduláló tulajdonságok segíthetnek a GI-rendellenességek kezelésében vagy kockázatának csökkentésében.

Az antioxidánsok mellett a zöld teában található fitokemikáliák segítenek táplálni az Akkermansia muciniphila nevű, a bélfalat bélelő mikrobát.

Bár a zöld tea minden fajtája támogatja a bélrendszer egészségét, Singh azt mondja, különösen kedveli a jázminos zöld teát, mert pihentető virágos illata van. Tekintettel arra, amit a tudomány a bél-agy kapcsolatról felfedezett, a tea nyugtató tulajdonságai nemcsak a gyomrot, hanem az elmét is megnyugtathatják.

Sőt, ezt kutatások is alátámasztják: kimutatták, hogy a zöld tea javíthatja a hangulatot és a kognitív funkciókat. Konkrétan, már fél csésze zöld tea fogyasztása csökkenti a depresszió és a demencia kockázatát.

Gyulladáscsökkentő tea

A zöld tea kiváló gyulladáscsökkentő, amely kedvez a bélmikrobiomnak, és érdemes beépíteni a rendszeres rutinba. Hogy még nyugtatóbbá és ízletesebbé tegye, próbálja ki, hogy egy csésze zöld teát jázmin- vagy borsmentateával iszik.

A bél-agy kapcsolatnak köszönhetően számos olyan tápanyag, amely miatt az ital jót tesz a bélnek, az agynak is jót tesz. Ráadásul a teát be lehet számítani a napi vízbevitelbe.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.