Egészség

KÉT MÓDSZER A KÖRÖMGOMBA KEZELÉSÉRE

A körömgomba egy gyakori és kellemetlen bőrbetegség, amely a kéz- vagy lábkörmök elszíneződését, megvastagodását, törékenységét és fájdalmát okozza. A körömgomba különböző gombafélék által terjed, amelyek a meleg, nedves környezetet kedvelik, és a köröm és a körömágy közötti résen keresztül jutnak be a szervezetbe. A körömgomba kezelése hosszú időt és türelmet igényel. A körömgomba nemcsak esztétikai problémát jelent, hanem súlyosabb szövődményeket is okozhat, főleg azoknál, akiknek gyenge az immunrendszere, cukorbetegségük van, vagy idősek.

Első módszer:

Hígítsunk fel 1 kanál ammóniát egy pohár vízben.
Áztassunk bármilyen ruhát ebbe az oldatba, de ne szintetikusat. Ezt a ruhát tekerje az érintett ujj köré, tegyen rá egy celofánzacskót, majd egy zoknit.
Ezeket a műveleteket 5 napig kell ismételni, ami után a gomba eltűnik.

Második módszer:

Egy vattapamaccsal 20%-os alkoholos propolisz tinktúrát kell bedörzsölni az érintett felületre. Hamarosan a sérült gombás köröm le fog jönni, és egészséges új köröm fog nőni a helyén.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.