Egészség

Neked is benőtt a körmöd? Nem kell orvoshoz menni. Olvass 6 egyszerű módszerről, amellyel megszabadulhatsz a problémától

Azt gondolhatod, hogy a benőtt körmök nem jelentenek nagy problémát, de ez csak az első benyomás! Fájdalmas állapot, valamint nem túl esztétikus (a köröm felszíne sárgássá válik és gyorsan felhasad). Könnyebben kialakulhat fertőzés, ami nehezen kezelhetővé válik, különösen, ha gombás. Szerencsére rengeteg hatékony házi gyógymód létezik, amivel megszabadulhatsz a problémától!

1. Epsom só

Fájdalmas lábujjak, vörös bőr és duzzanat a benőtt körmök sajnálatos következményei. A fájdalom minimalizálása és a duzzanat csökkentése érdekében érdemes a lábadat meleg vízben áztatni, amihez Epsom-sót is adhatsz.

2. Pamutvattával

Jó ötlet, ha a körmöket távol tartod a bőrödtől. Egyszerűen helyezz egy darab vattát a köröm alá.

3. Fogselyem

Ez a kissé rendhagyó módszer kiválóan fertőtleníti a fertőzött területeket, miközben segít elválasztani a benőtt körmöt a bőrtől.

4. Megfelelő körömvágás

A benőtt körmök esetében ajánlott V alakban levágni őket. Ez enyhíti a fájdalmat a köröm levágásakor.

5. A köröm puhítása

A lábon lévő körmök vastagabbak és durvábbak, mint a kézen lévők, ezért több fájdalmat okoznak. Ajánlott a körmöket olajjal (pl. teafaolajjal) bekenni. Ez felpuhítja őket, és egyúttal véd a fertőzések ellen.

6. Védelem

A fertőzések okozzák a fájdalmat. Ezért érdemes a fájdalmas lábujjat védeni, például kötszerrel.

Végül érdemes hozzátenni, hogy a benőtt körmök kialakulásának a túl szűk és kényelmetlen cipők, valamint a lábat megterhelő sportok is kedveznek. A jó higiénia és a rendszeres körömvágás megvéd ettől a kellemetlen problémától, bár természetesen a genetikai hajlamot is figyelembe kell venni.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.