Egészség

Onkológusok véletlen felfedezést tesznek – egy rákot gyógyító főzet?

Kanadai tudósok egy csoportja nemrég felfedezte, hogy létezik egy hatékony gyógynövény, amely természetes módon és mellékhatások nélkül képes lehet megölni a rákot mindössze 2 nap alatt!

Az elképesztő hír a Windsori Egyetemről származik, ahol a tudósok 2009 óta tanulmányozzák a gyermekláncfű hatásait. A projekt akkor kezdődött, amikor egy onkológus felfedezte a kapcsolatot a pitypanggyökér és a rák kialakulásának alacsonyabb kockázata között.

Pamela Ovadier az egyetem doktorandusza, aki felfedezte a gyökér jótékony hatásait. „Egy velünk dolgozó onkológus mesélt nekünk a betegek napi teafogyasztásának hihetetlen tulajdonságáról.

Azonnal kutatni kezdtük ezt a teát, hogy megnézzük, más betegek hogyan reagálnak rá, de elég szkeptikusak voltunk. Azt gondoltam, hogy a pitypang mindenhol nő, és ha lenne benne valami nagyszerű, az emberek már régen felismerték volna” – emlékszik vissza.

„Mióta elkezdtük ezt a projektet, számos ráktípus kezelésére tudtuk használni a laboratóriumban. Láttuk, hogy hatékony a leukémia, a vastagbél- és hasnyálmirigyrák, valamint a krónikus myelomonocytás leukémia kezelésében. Megállapítottuk, hogy a gyermekláncfűgyökér rendkívül erős hatást fejt ki rájuk anélkül, hogy károsítaná az egészséges sejteket”.

Hogyan működik?

A kivonat úgy hat, hogy apoptózist indukál a rákos sejtekben. Egyszerűbben fogalmazva, a rákos sejteket öngyilkosságra készteti anélkül, hogy az egészséges sejteket bármilyen módon károsítaná. Bár a kutatás még korai stádiumban van, nagy potenciált mutat, és a jövőbeni kezelések alapját képezheti.

Amíg a kutatások véget érnek, addig sem árt ha pitypanggyökér teát fogyasztunk

A pitypanggyökér tea egy egyszerű és egészséges ital, amely segíthet a máj tisztításában, az emésztés javításában és a vérnyomás szabályozásában. A pitypanggyökér tea elkészítése nem igényel különleges eszközöket vagy hozzávalókat, csak friss vagy szárított pitypanggyökeret, vizet és ízlés szerint mézet vagy citromot.

A pitypanggyökér tea elkészítésének lépései a következők:

Mossuk meg alaposan a pitypanggyökeret, és vágjuk apró darabokra. Ha szárított pitypanggyökeret használunk, akkor ezt a lépést kihagyhatjuk.

Tegyünk egy teáskanálnyi pitypanggyökeret egy bögrébe, és öntsünk rá forrásban lévő vizet. Hagyjuk állni 10-15 percig, hogy a tea ki tudja oldani a gyökér jótékony hatóanyagait.

Szűrjük le a teát egy másik bögrébe, és ízlés szerint adjunk hozzá mézet vagy citromot. Élvezzük a pitypanggyökér tea ízét és hatását.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.