Egészség

Problémák, amelyekkel a rozmaring megbirkózik

Kiválóan serkenti az agysejteket, amelyek a memóriáért felelősek. A rozmaring aromája mindig is a tudósok, hivatalnokok és diákok kedvence volt, mert nemcsak a számokra és a nevekre, hanem az idegen szavakra is segít emlékezni.

Erőteljes immunerősítő.

Jótékonyan hat az emésztőrendszerre, nemcsak a gyulladások ellen küzd, hanem epehajtó hatású is.

Légzőszervi problémákra használják, nyugtató hatású és enyhíti a köhögést.

Szabályozza a keringési rendszert és a szívizmot, és normalizálja a vérnyomást. A rozmaringról ismert, hogy csökkenti a rossz koleszterinszintet a vérben, és szklerotizáló hatású.

Természetes fájdalomcsillapítóként hat. A homlokba, halántékba és nyakba dörzsölve enyhítheti a stressz okozta fejfájást. Masszázsokhoz nélkülözhetetlen.

Helyreállítja a szervezet védekezőképességét és növeli az állóképességet.

Enyhíti a terhes nők reggeli hányingerét (egyszerre legfeljebb 5 cseppet használjon, az üvegből az illatát is belélegezheti).

Javíthatja az agyi keringést, megszabadíthat a túlterhelt szemektől, és még a látásélességet is növelheti. A rozmaring kihozhatja a szédüléssel járó ájulásból.

Enyhíti a bizonytalanságot, a bizalmatlanságot és a túlzott félénkséget. Ennek az olajnak a használata a stressz utáni terápiában mutatkozik meg, mert gyorsan visszaadja a lét örömét, megszabadulva a pszichológiai problémáktól.

Segít az erőteljes fizikai aktivitás után, és enyhíti a fáradt izmok fájdalmát. Minden nyújtógyakorlatot megkönnyít.

Csökkenti a zsíros bőr fokozott kiválasztását, segít csökkenteni a kitágult pórusokat és kisimítja a bőr megkönnyebbülését.

Enyhíti a hegeket, javallott a furunkulózis és a pattanások esetén, és kifejezett cellulitellenes hatása van.

Ha gyors és jó minőségű barnulást szeretne, belsőleg szedjen rozmaringolajat (1 csepp olajat egy pohár folyadékban).

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.