Egészség

Szabaduljon meg a kiálló bütyöktől örökre ezekkel a népi receptekkel

A nagylábujj csontkinövése nagyon gyakori probléma, sok nőnek okoz kellemetlenséget. A betegséget számos tényező okozhatja. Kezdeti stádiumban a kidudorodó bütyök növekedése jól bevált népi gyógymódokkal kezelhető.

Ez nagyon hatékony, ha már az első jeleknél elkezdjük kezelni a betegséget. Még a legelőrehaladottabb esetekben is úgy vélik, hogy a természetes gyógymódoknak köszönhetően műtét nélkül is kezelhető a betegség.

Pitypang, jód

A gyermekláncfű sárga virágai gyógyírként szolgálhatnak. Reszeljünk le 100 gramm pitypangvirágot, hagyjuk egy kicsit száradni, majd adjunk hozzá annyi jódot, hogy a virágokat ellepje. A folyadékot négy nap áztatás után kell felhasználni. Áztassa be jól a lábát, törölje szárazra, majd a keveréket hálószerűen kenje a lábára. A kezelést két héten keresztül minden este ajánlott alkalmazni.

Lábfürdő

A csontok fájdalmának enyhítéséhez hozzájárulnak a meleg tizenöt perces fürdők. Tíz csepp jódot és két evőkanál sót kell feloldani egy liter vízben. A jódos-sós fürdőket rendszeresen kell használni. Az elváltozást naponta jóddal is bepöttyözhetjük, hogy enyhítsük a fájdalmat.

Jód, aszpirin

Tíz milligramm jódhoz öt aszpirin tablettát adunk, és a keveréket alaposan felrázzuk. Az aszpirin feloldódásakor a jód színtelen lesz, az így kapott gyógymódot a népnyelv „patikakoktélnak” nevezi, ajánlatos éjszakánként bedörzsölni vele a növekvő csontokat. A kezelést három napig kell ismételni, majd kéthetes szünet következik, majd ismét háromnapos kúra.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.