Háztartás

Szórja a csempére, és hagyja állni 20 percig. A zuhanyzóban lévő penész eltűnik!

Penészszagot érez, amikor belép a fürdőszobába? Ellenőrizze az egész helyiséget. Ha a fugákon fekete bevonat jelenik meg, az a penész megjelenésének jele. Elmagyarázzuk, hogyan lehet eltávolítani.

A penész a romlott élelmiszereken és a lakásban egyaránt megjelenő gombák gyűjtőneve. Nagyon veszélyes jelenség, mert ezek a fekete foltok mikotoxinokat bocsátanak ki. Ez a mérgező vegyület akár a látást, a májat is károsíthatja, illetve megzavarhatja a keringési és emésztőrendszert. A penész általában a fürdőszobában fordul elő. Miért történik ez? A fürdőszobák melegek és párásak, ami elősegíti a gombák szaporodását.

Így szabaduljon meg a penésztől a zuhanyzóban

Ha penész van a fürdőszobájában, minél hamarabb cselekednie kell. Az építőipari áruházakban és a háztartási vegyszerboltokban is számos terméket talál a különböző felületek penészmentesítésére. Sajnos ezek nem a legolcsóbbak. Ami még rosszabb, hogy kellemetlen szagot árasztanak, ami megakadályozza a helyiség normális használatát. Szerencsére a penésztől való megszabadulásnak több módja is van. Minden szükséges hozzávaló megtalálható otthon. Az első a sütőpor. Szórja a penészes területre, és hagyja rajta 15-20 percig. Ez idő elteltével tisztítsa meg a felületet egy régi fogkefével. A penésznek nem szabad, hogy nyoma maradjon. A sütőpor helyett használhat szódabikarbónát is.

A fogkrém is jó választás

A fogkrém is segít megszabadulni a penésztől, köszönhetően a benne lévő hatóanyagoknak, amelyek szó szerint belülről eszik meg a penészt. A porhoz hasonlóan a pasztát egy régi kefével vigye fel a penészes területre, és hagyja rajta 15 percig. Ez idő elteltével törölje át újra a felületet, hogy eltávolítsa a penészt. Ha azonban a bevonat vastag, a paszta önmagában nem biztos, hogy hatékony. Ezután használjon ecetet, amely percek alatt elpusztítja a penészt. Ha vastag szennyeződésréteget szeretne eltávolítani, fedje be pasztával, és bőségesen öntse rá az ecetet. Hagyja rajta 30 percig, majd öblítse le folyó vízzel.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérjük, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.