Diéta, Egészség, Szépség, Tippek

5 jel, hogy Te nem vagy kövér, csak felpuffadtál + hogyan kell megelőzni!

A nadrágod kezd szörnyen kényelmetlen lenni, és az általános közérzeted a béka feneke alatt? Talán úgy gondolod, hogy kövér vagy? Jó esélyed van rá, hogy nem is kövér vagy, csak egyszerűen felpuffadtál.

Ez az öt JEL azt igazolhatja, hogy csak felpuffadtál, és leírjuk, hogy mi a teendőd, hogy ezt a jövőben elkerüld.

1.Nem iszol elég vizet

A fogyókúránál hatással van a szervezetre, ha kevés vizet iszol. Ilyenkor átvált a tested éhezés üzemmódba, és elkezdi a folyadékot visszatartani, hogy elkerülje a kiszáradást. Hiába érzed úgy, hogy ha kevesebbet iszol, hamarabb eléred a célod, ezzel inkább csak ártasz, minsem előremozdítanád a folyamatot. Kerüld a szénsavas italokat, mert az is csak tovább ront a helyzeten.

2.Glutén intolerancia

Bár csak egy nagyon kis százaléka az embereknek, de valóban vannak, akik allergiásak a gluténra. Ha úgy érzi, dagadt vagy a különböző ételek fogyasztása után, mint például a kenyér, tészta, vagy gabonapehely, akkor lehet, hogy ez a probléma. A szélsőséges kellemetlen puffadt érzésnek a képződő gázok lehetnek az okozói.

Kiderítheted, hogy ez okozza e a problémát, ha pár hétig gluténmentes élelmiszereket fogyasztasz. Ez ideális esetben 30 nap. Így nyomon követheted, a közérzeted változását. Ha a puffadás eltűnik, akkor valószínű, glutén érzékeny vagy.

3.Stressz

Ha sok stressz ér az utóbbi időben, az is lehet az oka a puffadásnak. Okozhat számos hormonális változást, amelyek közül sok kapcsolható az emésztéshez.

Az egyik legjobb gyakorlat a mély légzés vagy a rendszeres meditáció – ez elősegíti, hogy az emésztőrendszered visszaálljon a rendes pályára, és, hogy megszűnjön a felfújódás.

4.Székrekedés

A napi rendszeres széklet hiánya is okozhatja a puffadás érzetet. A székrekedés azt jelzi, hogy többet fogyassz rostokban gazdag élelmiszerekből, beleértve a friss gyümölcsöt és zöldségeket.

5.Levegőt nyelsz az étellel

Ha hajlamos vagy arra, hogy gyorsan étkezz és, hogy ezt elősegítsd, még sokat iszol is közben, ráadásul szívószállal, az is nagymértékben hozzájárul a puffadáshoz. A szívószállal való ivás közben légbuborékok kerülnek a szervezetedbe, emiatt gáz keletkezik a belekben, ami kényelmetlen felfújódást okoz.

Ne felejtsd el, hogy akkor is, lassan egyél és alaposan rágd meg az ételt, ha nagyon éhes vagy, és próbáld kerülni a szívószálat étkezés közben.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.