Család, Háztartás

Hogyan tegyen rendet az életében: kezdjen el takarítani

A fogyasztás korában naponta több millió tárgyat, ruhát és háztartási cikket gyártanak. Követjük a reklámokat és vásárolunk, vásárolunk, vásárolunk, vásárolunk. Anyagi javak és dolgok sokasága halmozódik fel otthonunkban és vesz körül minket. Minden egyes tárgynak saját energiája van, így ezek együttesen alkotják a világunkat, hatással vannak ránk.

Miért kell takarítani?

Egy teli edényt nem tudsz megtölteni vízzel. A takarítás tehát megnyitja az ajtókat, hogy új dolgok jöjjenek az életünkbe. És nem csak anyagi szinten. Amikor megszabadulunk a régitől és a felesleges dolgoktól, helyet teremtünk valami másnak. A befejezetlen ügyek egyfajta horgony, amely megakadályozza, hogy előre haladjunk. Végeláthatatlan tételekként halmozódnak fel a noteszünkben. A felesleges, fel nem használt dolgok puszta mennyisége lelassítja az életünket, arra kényszerít, hogy korábbi forgatókönyveket éljünk át, megfojt minket.

Hogyan tegyünk rendet otthonunkban?

Egész guruk foglalkoznak azzal, hogyan lehet rendet tenni a térben. Marie Kondo, a takarítás szakértője például kidolgozta saját módszerét. Azt mondja, csak olyan dolgokkal vegyük körül magunkat, amiktől jól érezzük magunkat, amikért szenvedélyesen rajongunk.

Tipp: Gyűjtsük össze a házunkban lévő összes dolgot (például könyveket, ruhákat, papírokat), és próbáljuk fel mindegyikre az ideális életünket. Illik-e hozzá, van-e helye az áloméletünkben? Ha nem, akkor dobjuk ki.

Ha a kedvenc tárgyunk, akkor tartsuk meg, keressünk neki egy különleges helyet, használjuk, és élvezzük a jelenlétét az életünkben. Ha egy éve nem használja, ne tartsa meg. Nemcsak a helyet fogja zsúfolni, hanem az életében is helyet fog foglalni. Hasonlóképpen kell foglalkoznia az elromlott tárgyakkal és készülékekkel, emléktárgyakkal és haszontalan berendezési tárgyakkal, régi ruhákkal. Ami elromlott, azt javítsuk meg, ami nem, azt dobjuk ki bátran. A felesleges dolgok ne árnyékolják be az életünket. A nem kívánt ajándékok és a pillanatnyi hirtelen felindulásból vásárolt újdonságok, amelyekre nincs szükség, de nem is kellenek – ezektől is szabaduljunk meg.

Rendet rakni a számítógépen és a telefonon

Az internet, a tévé és a körülöttünk lévő emberek információáradata hatalmas mennyiségű újdonságot termel az agyunk számára. Az információs fájlokat is ki kell takarítani.

A régi könyvjelzők a számítógépen, a rossz minőségű fényképek, a már nem emlékezetes felvételek szintén felesleges ballasztot jelentenek. Érdemes megszabadulni tőle. Az általános takarítás pedig tízévente egyszer nem egyszerű, de ha rendszeresen, legalább évente egyszer, rendet tesz, jelentősen csökkenti az időt.

Tipp: Tanulja meg szűrni a beérkező információáradatot. Az agya és még a számítógép merevlemeze sem gumiszalag. Csak azokat az információkat kell tárolni, amelyek hasznosak, vagy amelyeket valóban használni fog a jövőben.

Környezetének rendbetétele

Baráti zóna, előfizetések, kapcsolatok telefonban is takarítsunk, hiszen ez is az életünk része. Ne kommunikáljon többé olyan emberekkel, akik lehúzhatják. Nemcsak mi alakítjuk a környezetünket, hanem a környezetünk is alakít minket.

Hogyan hozzuk rendbe az életünket?

Ha végzett a ház és a számítógép kitakarításával, szabaduljon meg azoktól a dolgoktól, amikre nincs szüksége az életében.
Jó ötlet, ha megszabadul az összes vagy a legtöbb dologtól. Például a múltbéli sérelmektől és bűntudattól, a félelmeitől. A múlt elmúlt, nem lehet megváltoztatni, így nincs értelme aggódni miatta.

Tipp: Van egy nagyszerű szabály, amivel elkerülhető ez a felhalmozás. A 2 perces szabály. Ha egy cselekvés nem tart tovább két percnél, akkor ajánlatos azonnal elvégezni, és nem halogatni a végtelenségig.

Végül a jövőre való tekintettel határozzon meg olyan célokat, amelyek felé haladni fog.
A nullpontra állítás és az élete rendbetétele, a régi feladatok elvégzése, az álmodozás és az előre tervezés lehetővé teszi, hogy valami új és jó jöjjön a valóságába.

Tipp: Nem kell mindent tökéletes rendbe tenni. Fontos, hogy mindent a harmonikus létezés állapotába hozzon, és akkor maga is harmóniába és hatékony rutinba kerül.

Tehát csak két alapelv van – vagy kidobjuk, vagy rendet teszünk. Az a hely, amit kiürítünk, biztosan valami újnak a menedékévé válik. Ezért csak az számít, hogy milyen szellemben takarítunk ki. Gondoljon a jövőre és a szép dolgokra, amelyek az életébe lépnek majd.