Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsuk meg a ruhákat a zsírfoltoktól: 5 egyszerű módon

Az olyan bajok, mint a zsírfolt a ruhákon, mindenkivel előfordulhat.

Ne bosszankodjon, mert több bevált módszer is létezik arra, hogy eltávolítsa. Ismerkedjen meg a zsírfoltok szövetből való eltávolításának egyszerű módjaival.

Néhány fontos szabály

1) Ha a zsírfoltot nem tudja saját maga eltávolítani, akkor jobb, ha elviszi a terméket egy vegytisztítóba.

2) A legjobb, ha minél hamarabb megszabadul a ruhákon lévő zsírfoltoktól. Egy régi foltot nehezebb lesz kimosni.

3) A zsíros foltos dolgokat először kezeljük, majd mossuk ki a gépben. Ennek az ellenkezőjét nem szabad tenni, különben a folt nem mosódik ki.

4) Bármilyen tisztítási eljárás elvégzéséhez előzetesen tesztelni kell a szert a ruhák egy zárt területén.

Mosogatószer

A legegyszerűbb módja a zsírfolt eltávolításának: dörzsölje a folyadékot a foltba, és hagyja rajta 10-15 percig. Ezt követően a ruhadarabot kimoshatja a gépben.

Mosószappan

A foltba jól bedörzsölt szappan szintén tökéletesen eltávolítja a zsírfoltokat. Annak érdekében, hogy a szennyezést jobban lemossuk, forró vizet kell használni (ha az anyag lehetővé teszi), és a bedörzsölt foltot 2 órán át hagyni.

Kréta

A közönséges fehér krétát szét kell morzsolni, az így kapott porral beborítani a foltot, és egy órán át hagyni. Durva anyagot, csak jól dörzsölje be a krétával. Utána mosógépben kimoshatja a ruhát.

Keményítő és tej

Az oldat elkészítéséhez 4 evőkanál burgonyakeményítőt 50 ml tejben kell felhígítani. Az így kapott keveréket a foltba kell dörzsölni, és egy éjszakán át hagyni száradni. Ezután egy nedves szivaccsal dörzsölje át a foltot, és mossa ki a gépben.

Só vagy szódabikarbóna

Ez a módszer jól működik, ha csak a belekerült foltot szeretnénk kiszedni. A szennyeződésre egy kevés sót vagy szódabikarbónát kell önteni, majd a zsíros foltot bedörzsölni. Időnként cserélni kell a sót vagy a szódát, és addig kell súrolni a foltot, amíg el nem tűnik.