Háztartás

A barátnőm mindig betesz egy érmét a hűtőbe … Miért csinálja ezt? Nehéz elhinni!

Elég, hogy néhány órára elment az áram; egy szabályos üzemzavar, aztán még aggódnunk is kell, hogy mi történik a hűtőnkben. Ha éppen hazaértünk egy hétvégéről, és rájövünk, hogy valami baj van, dilemmába kerülünk – kidobjuk az ételt vagy sem?

Pedig van egy egyszerű módja annak, hogy ellenőrizzük, hogy mi van a hűtőszekrényben lévő élelmiszerekkel!

Mindannyian tudjuk, hogy a kiolvasztott ételek, vagy akár a forró napon hagyott joghurt is könnyen megromolhat. Ha hazaérkezik, és rájön, hogy az elektromos berendezéseket kikapcsolták (pl. ha az óra nem a megfelelő időt mutatja), dilemma elé kerül. Mit tegyen a hűtőben lévő élelmiszerekkel? Dobja ki az egészet?

A barátnőmnek van egy remek ötlete!

Amikor elmegy otthonról, mindig lefagyaszt egy csésze vizet, majd egy érmét tesz a tetejére. Ennek köszönhetően mindig tudja, hogy minden rendben van-e!

Ha időközben elment az áram, csak megnézi az érme helyzetét, hogy tudja, ki kell-e dobni az egészet a kukába vagy sem. Ha a pohárban lévő víz felolvadt, és az érme az alján fekszik, akkor nem érdemes kockáztatni – mindennek mennie kell. Ha viszont az érme többé-kevésbé ott van, ahol lennie kell, akkor nem kell aggódni.

Hatékony kis trükk, nem igaz?

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.