Egészség

A fejfájást különböző tényezők idézik elő – Hogyan segíthetsz magadon?

Vannak, akiknek állandóan vagy visszatérően fáj a feje.
Mindenkinek volt már olyan fejfájása legalább egyszer az életében, hogy egyszerűen szétrepedt a feje. Ilyenkor az emberek keresik a módját annak, hogyan lehet megszabadulni ezektől a fájdalmaktól.

A fejfájást különböző tényezők idézik elő: időjárás változás, holdfázisok változása, hideg, rossz fog, rossz étel, nyomás (magas vérnyomás), túlzott alkoholfogyasztás a vérben, rossz keringés a testben, a fejben, stressz, valamint a munka, a pihenés, a diéta és egyéb okok be nem tartása. Ennek oka lehet a test bármely szervének betegsége.

Fejfájás kezelése

Akupresszúra

Keresse meg a halántékon azokat a pontokat, amelyek a nyomásra fájdalommal reagálnak, és lassan masszírozza őket. Ezek az úgynevezett reflexogén zónák – stimulálásuk az erek tágulását és az agyi keringés javulását okozza, ami viszont csökkenti a fejfájást, ha nem is teljesen megszűnik. Ugyanígy masszírozhatja az orrnyerget is.

Szemmasszázs

Csukja be a szemét, és körkörös mozdulatokkal gyengéden masszírozza a szemgolyóit – az óramutató járásával megegyező irányban és visszafelé.

Lábfürdő

A lábakat mérsékelten forró vízben lehet áztatni. Ez jó figyelemelterelés, mivel a vért a fejből a lábak felé vonzza, és enyhíti a fájdalmat. Ezt az eljárást azonban nem szabad magas vérnyomásban szenvedőknek végezniük.

Dörzsölés

Tegyük a tenyerünket a fülünkhöz, melegítsük fel, majd dörzsöljük addig, amíg jó meleg nem lesz. Óvatosan húzzuk őket különböző irányokba, fel és le.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.