Egészség

A tormapakolások segítenek az ízületi fájdalmakon is

A tormát széles körben használják a népi gyógyászatban számos betegség kezelésére. A friss tormagyökér levét influenza, torokfájás, fogfájás és fülfájás esetén használják. A torma ajánlott duzzanat, hólyagbetegség és rossz emésztési funkció esetén.

A tormagyökér tinktúra hasznos lesz malária, skorbut, szellemi és fizikai kimerültség esetén. A tormából borogatást készítenek, amelyet fogfájás esetén az arcra helyeznek.
A torma levét száj- és toroköblögetéshez használják isiász, idegfájdalom és gennyes sebek esetén. A hígított tormagyökérlevet alacsony savtartalmú és elégtelen epeúti működésű gyomorhurut esetén használják.

A tormapakolások segítenek az ízületi fájdalmakon. Ehhez tormagyökeret és egy almát kell húsdarálón keresztül ledarálni. Keverje össze az egészet, és borogatásként helyezze a fájó helyre.

Tormát cukorbetegségre. Vegyünk 10 gramm reszelt tormagyökeret, keverjük össze 100 ml savanyú tejjel, és fedjük le az edényt. Hagyja állni 1 napig, az edényt lezárva. Miután leszűrte a kész terméket, naponta háromszor étkezés előtt vegyen be 1 evőkanálnyit.

Tormagyökér köhögésre. Vegyünk 150 gramm tormagyökeret, és daráljuk le húsdarálóban. Miután leöntötte 500 ml forró vízzel az alapanyagot, hagyja állni 2 napig. Az egész keveréket tegye gézre, és nyomja ki a levét. A kész lébe 150 gramm mézet adunk és feltesszük a tűzre melegíteni. Miután levettük a tűzről, öntsük a kész orvosságot egy üvegtálba. Ezt a készítményt naponta háromszor 2 evőkanállal fél órával étkezés előtt vegyük be.

Tormafürdő csontritkulás esetén. Vegyünk 15 tormalevelet és mossuk meg. Most töltse meg 10 liter forró vízzel és hagyja 24 órán át egy zárt edényben. Öntsünk 3 liter főzetet a kádba és töltsük fel vízzel. Az ilyen fürdőt három napon keresztül fél órán át alkalmazzuk. A fő feltétel – a fürdőnek egy órával étkezés előtt kell lennie.

Tormagyökér középfülgyulladás esetén. Préselje ki a torma gyökerének levét, és csepegtessen naponta háromszor 1 cseppet a fájós fülbe.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.