Egészség, Szépség

Az aktív szén megbirkózik a banális és komoly dolgokkal is

Az aktív szenet évszázadok óta használják a szervezet méregtelenítésére, valamint a bőr szépségének és tisztaságának javítására szolgáló hatékony természetes gyógymódként. Gyógyító hatása erősíti a szájüreg, az emésztőrendszer, a szív és a bőr egészségét. Ma bemutatjuk az aktív szenet minden szempontból.

Mi az aktív szén?

A faszén szó hallatán sokunknak valószínűleg az a faszén jut eszébe, amivel tüzet gyújtunk, vagy amit a nyári grillezéshez használunk. Ez a faszén azonban más. Míg a hagyományos faszén ásványi anyag, és bányászattal nyerik, addig az aktív szenet kókuszdióhéj, bambusz és más faanyagok elégetésével állítják elő. Ez a folyamat pórusokat hoz létre a faszénben, amelyek megkötik a méreganyagokat és a vegyi anyagokat. Az aktív szenet tabletta, kapszula vagy finom por formájában árulják. Már számos olyan élelmiszer létezik, amely aktív szén összetevőt tartalmaz, amely méregtelenítőként működik.

Az aktív szén egészségügyi előnyei

Egészséges szájüreg

Az aktív szén képes megváltoztatni a pH-egyensúlyt, többek között a szájban, ahol segít megelőzni a fogszuvasodást és elpusztítani a fogínybetegségek hátterében álló rossz baktériumokat. Ha rossz leheletben szenved, az aktív szén nagy segítséget jelent. A fogak fehérítésére is alkalmas. Csak vigyen fel egy kis természetes szenet nedves porba, és mosson fogat. Csak óvatosan a fekete színével, könnyen tönkreteheti a ruhákat vagy a törölközőket.

Elnyomja a puffadást és a felfúvódást

Az aktív szenet gyakran használják a méreganyagokkal teli emésztőrendszer működésének támogatására. Ez a természetes gyógymód enyhíti a fájdalmas gázokat a puffadást, és a hasmenést, vagyis az irritábilis bél szindrómát is kezeli.

Másnaposság és alkoholmérgezés

Az aktív szén magával az alkohollal nem tud mit kezdeni, csak az alkoholban található méreganyagokkal, amelyek a szervezet mérgezését okozzák. Emiatt a fekete szenet a másnaposság természetes gyógymódjának minősítik. Kombinálja sok vízzel, és a tegnap esti buli többé nem lesz rémálom.

Erőteljes méregtelenítő

Az aktív szén csodálatos segítség vészhelyzetekben, amikor valamilyen anyagot adagolunk. Segíthet a túlzott mennyiségű aszpirin, ópium, kokain vagy morfium esetén. A higannyal, ólommal és hasonló vegyi anyagokkal is megbirkózik. Segíthet az ételmérgezésen is, ami hasmenésben és hányingerben nyilvánul meg. Ezért tanácsos mindig kéznél tartani aktív szenet.

Csökkenti a koleszterinszintet

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az aktív szén képes csökkenteni a lipidek, a koleszterin és a trigliceridek általános koncentrációját a szervezetben. Összességében ez a természetes készítmény támogatja a szív- és érrendszer működését, és megelőzi a szívbetegségeket és a szívelégtelenséget.

Rák

A legújabb kutatások az aktív szenet a gyomorrákkal együtt vizsgálták. A vizsgálat eredménye azt mutatta, hogy a betegek általános állapota javult. Ha egy rákos személy kemoterápián esett át, az aktív szén szintén képes volt csökkenteni a mellékhatásokat.

Bőrápolás

Az utolsó nagyszerű tulajdonság, amellyel az aktív szén rendelkezik, a bőrre gyakorolt terápiás hatása. Amellett, hogy segít eltávolítani a méreganyagokat és szennyeződéseket a szervezetből, az arcon is képes játékosan megbirkózni velük. Különösen hasznos azoknak, akik pattanásoktól szenvednek. Az aktívszenes maszk rendszeres használatával a felesleges zsír és a szennyeződések eltűnnek. A bőrt gyönyörűen simává és mattá varázsolja. Rovarcsípések után a duzzadt területeket is enyhíti.

Az aktív szén megbirkózik a banális és komoly dolgokkal is. Ezért jó, ha mindig kéznél van egy csomag ebből a természetes gyógymódból.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.