Egyéb

Ha ezt a 6 tünetet észleli magán, azonnal forduljon nőgyógyászhoz! Lehet, hogy méhnyakrákról van szó.

A méhnyakrák rettegett betegség a nők körében, mivel gyakorlatilag gyógyíthatatlan, hacsak nem fedezik fel időben. Ezért olyan fontos a nőgyógyász rendszeres látogatása, és erre biztatunk minden nőt! A vizsgálatok között is fontos odafigyelni arra, hogy mi történik a szervezetünkben. Az itt említett tünetek utalhatnak egy kialakulóban lévő betegségre, és ha ezeket észleljük, mindenképpen forduljunk szakorvoshoz. Nem kell, hogy rákos megbetegedés legyen, de … legyünk éberek!

A HPV-vírus szemölcsök formájában jelentkezik a bőrön, és a méhnyakrák legjellemzőbb tünete. Különösen zavaróak a nemi szervek körül megjelenő bőrelváltozások. Ez egy olyan jel, amelyet nem szabad figyelmen kívül hagyni!

A váladékozás szintén nyugtalanító tünet, különösen, ha enyhén véres, kellemetlen szagú. Nyilvánvaló, hogy a hüvelyi folyásnak különböző okai lehetnek, de mindenképpen keresse fel orvosát.

Egy másik dolog, amire fel kell hívni a figyelmét, az a vérzés és fájdalom, amely furcsa időpontokban jelentkezik, pl. közvetlenül a menstruáció után. Ez általában a méh gyulladásának jele.

Beteges sápadtság? Ellenőrizze, hogy van-e elég vas a szervezetében! Ha vérszegénysége van, az egy kialakulóban lévő rákos daganat jele lehet. Ha ugyanakkor állandóan fáradtnak érzi magát, gyakran rángatóznak az izmai, gyorsan kimerül – itt az ideje egy vérvizsgálatnak.

A vizelési nehézségekre is fel kell hívni a figyelmét. Ha hirtelen a szokásosnál gyakrabban kell vécére mennie, és az a benyomása, hogy a hólyagja nem ürült ki teljesen, orvoshoz kell fordulnia. Amikor a méh megduzzad, nyomást gyakorol a vesére és a hólyagra, ami ezeket a tüneteket okozza.

Utóirat: A derék körüli és a hát alsó részén jelentkező fájdalom egy másik tünet, amely méhnyakrákra utalhat.

A kialakuló betegség gyakran okoz étvágytalanságot, így rövid távon fogyni kezd.

Ha ezeket a tüneteket észleli magán, kérem – ne essen pánikba! Ez annak a jele, hogy ideje orvoshoz fordulni, és hogy így gyorsan leküzdjön egy fertőzést vagy betegséget anélkül, hogy meghagyná annak lehetőségét, hogy valami sokkal rosszabb alakuljon ki.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.