Egészség, Háztartás, Tippek

Háztartási cikkek, amelyek használata veszélyes, ha hosszú ideig nem cseréljük ki őket

Milyen gyakran cseréli a fogkeféjét?

A szakértők azt javasolják, hogy legalább háromhavonta cserélje le a fogkefét. Aki azonban megfázott vagy más fertőző betegségen esett át, annak kíméletlenül ki kell dobnia a fogkeféjét, ha már meggyógyult, függetlenül attól, hogy mennyire új.

A mosogatószivacs is azt állítja magáról, hogy bajnok a káros baktériumok felszedésében. A szivacsot a fertőző betegségekkel foglalkozó szakemberek szerint hetente kell cserélni.

Az hajkefék, mint kiderült, szintén folyamatos cserére szorulnak. A fésűt évente egyszer kell cserélni és hetente tisztítani. Ellenkező esetben különböző baktériumok rezervoárját képezi, amelyek különböző fertőzések okozói lehetnek.

A kedvenc papucsa? A bennük lévő baktériumok nagy eséllyel okozhatnak gombás fertőzést. A gombás fertőzés első jelére azonnal ki kell dobni őket. Általában hathavonta le kell cserélni őket.

A párnákat a vásárlástól számított három évnél tovább nem szabad használni. A matracokat nyolcévente egyszer kell lecserélni. A tudósok korábban sajtóközleményeket adtak ki, amelyekben azt tanácsolják, hogy ébredés után ne siessünk vissza az ágyba – véleményük szerint ez a szokás kedvez a mikroorganizmusok elszaporodásának az ágyneműben.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.