Szépség

Hogyan használjuk a paradicsomot a ragyogó bőrhöz

Nyáron a bőrbarnulás gyakori probléma, és hajlamosak vagyunk mindenféle krémeket, arcpakolásokat és kezeléseket keresni, hogy megszabaduljunk a barnaságtól, de hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni az egyik leghatékonyabb összetevőt, amely minden indiai konyhában megtalálható – a paradicsomot!

A paradicsom gazdag A-, C-, B- és K-vitaminforrás, amely segít a bőr tisztításában, a faggyútermelés szabályozásában, a pattanások megfékezésében, a kollagéntermelés serkentésében, és a lista még akár folytatható lenne.
Mivel a C-vitamin is erős antioxidáns, amely bőségesen megtalálható a paradicsomban, segít elhalványítani a foltokat, ragyogóbbá teszi a bőr tónusát is. Ezenkívül a paradicsom „likopint” tartalmaz, amely védelmet nyújt a nap ellen. Mivel nem nehéz megtalálni ezt az olcsó összetevőt, bölcs dolog lenne különböző módszereket felfedezni, hogy minden bőrápolási gondot megoldjunk, különösen a ragyogó bőr érdekében.

1) Tisztítószerként: Préseld ki egy paradicsom levét, és keverd össze 1 evőkanál tejjel. Miután megmostad az arcodat sima vízzel, vidd fel a keveréket és hagyd állni körülbelül 10-15 percig, majd öblítsd le, hogy mélyen megtisztítsd a bőrt.

2) A nyitott pórusok összehúzásához: Keverj össze friss paradicsomlevet néhány csepp citromlével, és vidd fel az arcodra. Finoman masszírozd be a bőrödbe, és hagyd rajta 15 percig, majd öblítsd le, hogy összezsugorodjanak a tág pórusok az arcodon.

3) Az egészséges ragyogásért: Keverj össze egyenlő mennyiségű mézet paradicsomlével. Vidd fel a bőrödre, és várj 20 percet. Ennek az arcpakolásnak a rendszeres használata felfrissíti a fakó bőrt.

4) A bőrirritáció, a bőrpír és a nap égette bőr megnyugtatására: Keverd össze a paradicsompépet joghurttal, és kend a keveréket az arcodra. Várj húsz percet, majd öblítsd le. Ez a pakolás segít megnyugtatni az irritált és a napon leégett bőrt.

5) A barnaság elhalványításához: Keverj össze paradicsomlevet és citromlevet, és vidd fel a bőrödre. Mivel mind a citrom, mind a paradicsom fehérítő tulajdonságokkal rendelkezik, a keverék segít eltüntetni a barnaságot és halványítani az egyenetlen bőrtónust.

6) Bőrradírként hámlasztáshoz: Vágja a paradicsomot két félbe, és az egyik felét mártsa kristálycukorba. Most ezzel súrolja finoman az arcát. Ennek a bőrradírnak a rendszeres használata puhává, simává és ragyogóvá tenné a bőrt.

Ha a cikk tetszett és szeretne az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtse el megosztani családtagjaival, barátaival. Köszönjük.