Egészség, Praktikus, Tippek

A kullancs kiszedése borsmenta segítségével!

Érdemes megnézni ezt a videót, ahogy a kullancs reagál a szerre! Kullancs amellett, hogy undorító vérszívó, sajnos az agyvelőgyulladás es a Lyme-kór terjesztője, amely ellen egyelőre nincsen védőoltás és súlyos betegség lehet, ha nincs időben kezelve. Fontos, ezért, hogy megfelelő módon távolítsuk el a szervezetünkből. A videón láthatjuk, hogy reagál a kullancs a borsmenta cseppre… ez a tökéletes megoldás.

Ne feledjük, a baktériumok és kórokozók a kullancs potrohában találhatóak, ha megnyomjuk, saját magunk préseljük szervezetünkbe a veszélyes kórokozót. Ezért nagyon óvatosan bánjunk a csipesszel. Ha krémet kenünk rá abban a reményben, hogy megfullad, az szintén rossz választás, az állat ilyenkor maga is bejuttathatja a kórokozót. Ha a feje beszakadna a bőrbe, az nem különösebb probléma, néhány nap alatt kilökődik majd a bőrből. A tökéletes megoldás, ahogy a videón is látszik a borsmenta csepp! Pár csepp és az állat magától távozik!

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük.