Egészség, Szépség, Tippek

Hogyan tüntesse el bőréről a hegesedéseket, terhesség és hízás utáni csíkokat egyetlen szerrel!

A hízási vagy növekedési repedések a bőrön többnyire párhuzamos csíkokként jelennek meg a bőr felszínén. Ezek a vonalak vagy repedések általában hosszúak és vékonyak, és sajnos színükben és textúrájukban is eltérnek a bőr többi normál színétől.

Persze nem minden embernél jelennek meg a hízási, terhességi csíkok. Bőrtípustól függ, illetve attól milyen gyorsan kell a bőrnek alkalmazkodnia a méretváltozáshoz. A bőrben lévő fehérje, a kollagén felelős a bőr rugalmasságáért, nyúlásáért, ennek mennyisége jelentős szerepet játszik abban kialakulna e a bőrünkön ilyen csíkok. Minél több a bőrében a kollagén annál kisebb a valószínűsége, hogy a csíkok, repedések létrejönnek.

Hogyan kezeljük a repedéseket kókuszolajjal?

Sok cikk foglalkozik vele és közismert, hogy a kókuszolaj az egyik legegészségesebb olaj. Sok mindenre használható és sok egészséges összetevőt tartalmaz. Alacsony a kalóriatartalma így étkezésre is kiváló. Gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatása is van. Ugyancsak jól használható kozmetikai célokra, mind a haj és bőr, mind pedig a fogak esetében regeneráló hatással bír.

Sok embernek van bőrproblémája, különösen növekedési hegek és terhességi striák. Teljesen normális, ha növekedési repedések csíkok jelennek meg a bőrünkön, különösen világos színű bőr esetében, ha a családban van erre hajlam, terhesség után, ha nemrégen adott életet gyermeknek, ha túlsúlyos vagy ha hirtelen nőtt vagy túl sokat felszedett vagy elveszített súlyából rövid időn belül.

Megmutatjuk mit kell tenni, hogy eltüntessük ezeket a hegeket és repedéseket:

Tegyen 1 evőkanál kókuszolajat egy serpenyőbe és melegítse finoman fel úgy, hogy teljesen folyékonnyá váljon. Majd adjon hozzá néhány rózsaszirmot (vagy akár rózsavizet is tehet bele) és keverje össze a keveréket. Hagyja lehűlni az elkészült keveréket majd tegye be a hűtőbe. Vágjon le belőle darabokat és éjszakára kenje be vele az érintett területet, finom masszírozza bele és hagyja rajta az éjszaka folyamán. Reggel pedig öblítse le. Meglátja néhány alkalom használat után jelentős javulást fog tapasztalni bőrén!

Ha a cikk tetszett és szeretnél az oldal fejlődéséhez, sikeréhez hozzájárulni, kérünk, ne felejtsd el megosztani családtagjaiddal, barátaiddal. Köszönjük