Háztartás, Tippek

Adja ezt az összetevőt a mosógépbe, és szuper puha törölközői lesznek

Az, hogy tiszta, illatos törölközőket szeretnénk, teljesen normális dolog, és jóleső érzéssel tölt el bennünket, ha „jó tapintásúak”. De azt elérni, hogy ne érezzük őket durvának, és mindig jó illatúak legyenek, nem könnyű. Rengeteg márka kínál mindenféle szövetlágyítót különböző illatokban, de nem mindig van az, hogy ezek a számunkra megfelelőek. Néha mindezek ellenére egyszerűen nem sikerül elérnünk, hogy puha illatúak legyenek, és ez nagyon bosszantó.

De nem mindenki tudja, hogy vannak természetes gyógymódok, amelyekkel elérhetjük a remélt eredményt, és hogy lehetséges olyan puha törölközőket kapni, hogy azt gondolnánk, újak. Szeretnéd tudni, miről van szó? Derítsük ki együtt.

Ha az az álmunk, hogy mindig tiszta, de legfőképp puha törölközőink legyenek, de a számtalan próbálkozás ellenére sem jöttünk még rá, hogyan is lehetne ezt megvalósítani, akkor itt az ideje, hogy felfedezzünk néhányat a nagymama gyógymódjai közül.

Amikor újakat veszünk, akkor azt szeretjük igazán, hogy milyen az állaguk és a puhaságuk. Mosásról mosásra azonban egyre kevésbé lehet az, és az ezt okozó tényezők valóban számosak.

A mosószer mennyisége, a mosás típusa, a lágyító használata, és a szárítás módja is… ezek mind olyan tényezők, amelyek veszélyeztetik törölközőink egészségét. Ezért óvatosnak kell lennünk azzal, hogyan mossuk őket. Ebben a cikkben szeretnénk megmutatni, hogyan mondhat búcsút a durva törülközőknek.

Mit tegyünk az öblítő rekeszbe, hogy a törölközők mindig puhák legyenek?

Az első és legfontosabb, hogy a törölközők ne veszítsék el puhaságukat, fontos, hogy ne mossuk őket túl magas hőmérsékleten. Ez ugyanis károsíthatja a szövetszálakat. Jobb, ha hideg és langyos vizet használ, és nem használ túl sok mosóport. Ez utóbbi szintén károsodást okozhat.

Van azonban egy trükk, amit nem mindenki ismer, és vannak természetes összetevők, amelyek segíthetnek. Próbálta már például, hogy citromlevet tesz az öblítős rekeszbe? Préseljen ki egy, kető vagy több citromot, amíg fél pohárnyi levet nem kap, és adja hozzá lágyítószerként, amikor a törölközőket mossa. Az eredmény nagyszerű, nemcsak a puhaság, hanem az illat szempontjából is.

Ugyanez a helyzet egy másik összetevővel, ami mindannyiunknál megtalálható otthon, és ami gazdaságos.

Add hozzá ezt a titkos összetevőt, és kész!

Borecet. A borecet egy másik nagyszerű módja annak, hogy illatot és puhaságot adjunk a törölközőinknek. Csak adjon egy teáskanálnyit a lágyítószeres fiókba, és hihetetlen eredményt érhet el.

Működésének oka nagyon egyszerű: savas összetétele feloldja a mosószer vagy a lágyítószer lerakódásait, amelyek a korábbi mosások során „beragadtak” a szövet szálai közé. Ha túl sok mosószer van a szövetben, akkor az végül túl kemény lesz.

De mindezek mellett a legjobb, ha nem felejti el kíméletesen mosni, és ne hagyja a ruhákat túl sokáig a gépben. A túlzott nedvességnek való kitettség tartósan károsíthatja a színek ragyogását, a belőlük áradó illatot, de a puhaságot is.