Kert, Növény, Tippek

Ezt a trükköt nagyapámtól tanultam, a kertemben minden évben hatalmas az uborkatermés!

Nincs is finomabb a ropogós, lédús uborkánál, főleg, ha a saját kertünkben szedtük!

Ha kis területtel rendelkezik, nyugodtan ültessen uborkát, a lényeg, hogy legyen függőleges helyük, mivel „szeretnek mászni”.

Az uborka szereti a napot, de rendszeresen öntözni is kell, mert csak így fog bőségesen teremni. Vannak kártevőik is, ezért védeni kell őket. Válasszon az alábbi módszer közül, és védje uborkáját természetes módon.

1) Miután 3-4 levél megjelent, öntözzük meg a következő keverékkel. Adjon egy vödör vízhez 30 csepp jódot, 20 gramm szappant és 1 liter vizet. Ezzel a keverékkel tíznaponta öntözze meg az uborkáját.

2) Este tegyen egy szelet kenyeret egy vízzel teli vödörbe, reggel szűrje le a vizet, majd adjon egy kis üveg jódot a vödör vízhez, és öntse az uborkára.

A keveréket mindenképpen tárolja hűvös helyen, kéthetente öntözze meg vele az uborkákat, és akkor őszre bőséges termésnek nézhet elébe.

3) Keverjen össze 2 liter savót és 150 gramm cukrot egy vödörben. Ha ezt a keveréket öntjük az uborkára és a paradicsomra, nagyon jó lesz a termés.

4) Töltsön meg egy 700 grammos edényt hagymahéjjal, és tegye 10 liter vízhez. Forralja fel a vizet a hagymahéjakkal együtt, majd vegye le a tűzről, és hagyja állni 12 órán át.

Ezután szűrje le, és keverje össze a hagymahéjat a vízzel 1:4 arányban. Öntse ezt a keveréket az uborkára.

5) Öntsön savókeveréket az uborkára: 5 liter vízhez adjon 1 liter savót.