Háztartás, Tippek

Hogyan tisztítsam a WC-t? Ezzel a technikával a kefét is megtisztíthatja

A WC-tisztítás nem tartozik a háztartási munkák kellemes részei közé. De nem nélkülözheti. A rendszeres tisztítás megakadályozza a baktériumok elszaporodását és a makacs foltok kialakulását.

Hogyan tisztítsa hatékonyan a WC-t? Íme a mi tanácsaink.

Először tisztítsa meg a WC-csészét

Kezdje a WC-csésze tisztításával. Ehhez használjon 1/2 pohár fehér ecetet és 1/2 pohár szódabikarbónát. Öntse a szódakristályokat a csészébe, adjon hozzá forró vizet és a fehér ecetet. Hagyja a csészében fél órán át, majd súrolja át a WC-kefével. Kezdje belülről, a víz alatt, majd folytassa az oldalsó részek körül. Ezzel a technikával a kefét is megtisztíthatja.

Ha a WC nagyon elhanyagolt, ismételje meg a műveletet, és hagyja ott egy éjszakán át.

Ezután mossa ki a csészét és húzza le.

A WC-ülőke tisztítása

Ezután már csak annyi a teendő, hogy a WC-ülőkét felülről és alulról is megtisztítja egy szivaccsal és fehér ecettel (1/2 pohár literenként) kevert szappanos vízzel. Szivaccsal törölje át a csésze tetejét és oldalait. Fali WC-nél még egyszerűbb a dolog.

Megjegyzés: a WC-tisztításhoz mindenképpen külön szivacsot kell használni.

Tippjeink a vízkő eltávolításához a WC-ből

Öntsön 80 g citromsavat 40 g fehér ecettel a csészébe, és hagyja állni 2 órán át. Súrolja le egy kefével, és húzza le. Ha a WC nagyon piszkos, fedje be a csészét WC-papírral, és öntsön rá forró fehér ecetet. A vízkő fokozatosan fel fog oldódni.