Háztartás, Tippek

Hogyan kell lefagyasztani a kukoricát: egy rendkívül egyszerű módszer, amelyet mindenki kezelni tud

A nyers kukorica tárolásához mindössze néhány egyszerű lépést kell követnie.

A kertből betakarított kukoricát a lehető leghosszabb ideig szeretné tartósítani, hogy a hideg évszakban is élvezhesse? Ehhez sok esetben hasznos lehet egy fagyasztószekrény. Különösen a friss kukorica tárolható így.

Hogyan lehet a kukoricát a fagyasztóban egészben tárolni?

Először is meg kell tisztítani. Ha a cső túl hosszú, akkor félbe kell vágni, hogy kényelmesebben elférjen a zacskóban.

A kukorica egészben történő lefagyasztásához zacskókat kell vásárolnia, a 25×30 cm-es vagy 30×30 cm-es méreteket veheti, attól függően, hogy pontosan hány darabot tervez egy zacskóba tenni. Általában 6-8 darab kerül egy ilyen zacskóba.

Ha a kukorica már a zacskóban van, akkor kézzel ki kell nyomni a levegőt, amennyire csak lehet. Ezután zárja le a zacskókat, és helyezzen el dátumcímkéket, hogy pontosan tudja, mikor kerülnek a fagyasztóba.

Mi is ilyen címkéket teszünk, és ráírjuk, hogy milyen évjáratúak. Mert például előfordulhat, hogy tavalyról maradtak meg zacskók. Hogy akkor ne legyen az, hogy a régi marad évről évre, ezért odaírjuk az évet.

Ezután tegye a kukoricát a fagyasztóba, körülbelül a középső polcra.

Ha készül megfőzni a kukoricát, akkor azonnal tegye forró vízbe. Ne várja meg, hogy kiolvadjon, hanem azonnal tegye forró vízbe, és nagyon jól megfő, és olyan lesz, mintha friss lenne.