Háztartás, Tippek

Fényes padló: elég egy maréknyi ebből a termékből

Mindenki arról álmodik, hogy csillogó padlója legyen anélkül, hogy sok energiát kellene fordítania a tisztítására. De sok háziasszony számára ez nem mindig elérhető cél. Szerencsére van néhány okos trükk, amivel ezt minimális erőfeszítéssel elérheti.

Fényes padló: csak egy maréknyira van szüksége ebből a termékből

A padló valóságos melegágya a baktériumoknak, kórokozóknak és szennyeződéseknek, valamint mindenféle pornak és foltnak. Megszabadulni tőlük nem is olyan egyszerű, még akkor sem, ha már a legdrágább termékkel rendelkezik.

A csempék esetében most egy olyan titkos összetevőre támaszkodhat, ami valószínűleg már megtalálható a konyhában.

A szódabikarbónáról beszélünk. A szódabikarbóna egy fehér por, amely erős fehérítő és zsírtalanító tulajdonságokkal rendelkezik.

Enyhén súroló tulajdonságai révén a szódabikarbóna használható a foltok és a zsír eltávolítására az edényekről, valamint a szaniterekről. Íme, hogyan kell használni.

Hogyan használhatja a szódabikarbónát a padló fényesítésére?

Készítsen egy vödör vizet, és öntsön bele 2 nagy pohár szódabikarbónát;
Keverés után hagyja feloldódni a port;
Mártsa a vízbe a felmosórongyot vagy lehetőleg egy merev sörtéjű seprűt;
Mossa át vele a padlót.

Egy másik kipróbált és bevált technika

A szódabikarbóna mellett használhat marseille-i szappant is. Egyszerűen szórjon két evőkanállal a padlóra, és mossa le a csempéket egy kevés vízzel.

Az ecet és a szódabikarbóna szintén jól működik együtt. Tökéletes a foltok, a por és a különböző fugákban lévő lerakódások eltüntetésére.