Autó, Tippek

Az autókulcsok rejtett funkciója forró időjárás esetén. A legtöbb ember nem tudja, hogy az autójában megtalálható ez a funkció!

Az autókulcsok rejtett funkciója, amely mindenkinek jól jön a forró időjárás idején. Bár az autógyártók írnak róla a kézikönyvben, nem sok embernek van fogalma a használatáról. Íme egy kulcstrükk, amit egész nyáron használni fog!

Az autókulcsok rejtett funkciója a forró napokon

Az autók a hőségben hihetetlen gyorsasággal felmelegednek. Elég néhány percre napos helyen hagyni az autót, és a belső hőmérséklet elérheti az 50 celsius fokot is. Az ilyen autóba való beszállás egy felhevített sütő kinyitásához hasonlítható. A forró levegő szó szerint az arcunkba robban, és nem engedi, hogy lélegezzünk. Beszállunk a „kerekes pokolba”, és maximálisra állítjuk a légkondicionálót.

Mi lenne, ha az autógyártók gondolnának erre a problémára, és a megoldást a kulcsokba tennék?

Nézze meg alaposan az autója kulcsait. Ha képes távolról zárni és nyitni a központi zárat, az jó jel. Valószínű, hogy az autógyártó az ablakok nyitásának és zárásának funkcióját is elrejtette – távolról. Ez a lehetőség gyakran akkor működik, ha kétszer megnyomja a gombot az autó kinyitásához, vagy ha lenyomja és nyomva tartja.

Hogyan használja a rejtett funkciót meleg időben?

Mindössze annyit kell tennie, hogy a tervezett utazás előtt egy pillanattal kinyitja az autó összes ablakát. Ezt megteheti az iroda vagy a lakás ablakából, vagy útközben az autóhoz. Szó szerint néhány másodperc elegendő ahhoz, hogy a kintről érkező friss levegő kiszorítsa a felmelegedettet a jármű belsejéből. Ez a sokak számára rejtett funkció megkímél bennünket attól a gyötrelemtől, ami a fűtött autóba való beszállással jár.

Ha aggódunk a lopás miatt, ne hagyjunk értéktárgyakat az autóban meleg időben. A legjobb, ha az iratokat és a kulcsokat mindig magunknál tartjuk. Ezenkívül sok autót, nem lehet elindítani, anélkül, hogy a kulcs a kezében lenne.

Az ablakokat akkor is nyissuk ki, ha légkondicionálót tervezünk használni

A klímaberendezések fejlesztői arra figyelmeztetnek, hogy a meleg napokon, amikor az autóban meleg van, óvatosabban használjuk a légkondicionálót. A hűtés működésének első perceiben legyen nyitva az ablak, hogy az esetleges káros anyagok kikerülhessenek az autón kívülre. A motorháztető alatt a magas hőmérséklet mérgező vegyületeket hozhat létre, amelyeket jobb, ha egészségünk érdekében nem lélegzünk be.

Hasznosnak találta ezeket az információkat?