Növény, Tippek

Egy egész éves öröm: Hogyan öntözzük az orchideát, hogy virágozzon

Az orchideák megfelelő táplálása segít a virág folyamatos virágzásának elérésében, ami nem maradhat el.

Az orchidea szokatlan és egzotikus virág. Otthoni termesztése tudást és odafigyelést igényel. Az orchidea azonban nem olyan igényes, mint sokan gondolják. A növekedéshez és virágzáshoz következetes gondozásra és megfelelő táplálásra van szükség. Ezért összegyűjtöttünk néhány tippet, hogyan tápoldatozzuk az orchideát, hogy virágba boruljon.

Milyen tápanyagra van szüksége az orchideának a virágzáshoz

A természetben az orchideát kéreggel, mohával vagy kavicsokkal táplálják. Amikor azonban hazavisszük az orchideát, megfosztjuk a megszokott tápláló környezetétől. Ezért fontos, hogy rendszeresen tápláljuk a növényt ásványi és szerves termékekkel. Az orchideák táplálásához használhat kész eszközöket a boltból, a lényeg, hogy tartalmazzanak ilyen elemeket:

Magnézium;
kalcium;
réz;
cink;
vas;
nátrium.

Orchideák tápoldatozása népi gyógymódokkal

Érdemes hangsúlyozni, hogy az orchideák dús és hosszan tartó virágzásához egyáltalán nem szükséges a boltban kapható eszközöket használni, mert vannak kiváló otthoni alternatívák.

A házi tápoldat elkészítéséhez 0,5 liter temperált vizet és 1 evőkanál házi tejet kell összekeverni.

Az orchideás cserepet egy nagy edénybe helyezze, és öntözze meg a növényt a tápoldattal. Ezután 15-20 percig hagyja benne állni. Ha letelt az idő, engedje le a vizet a cserépből, és tegye a virágot a helyére. Így kéthetente egyszer táplálhatjuk a növényt. Az orchidea minden szükséges anyagot magába szív, és hamarosan virágzással fogja megörvendeztetni.

Az orchidea leveleit rendszeresen áttörölheti tejoldattal is. Elkészítéséhez 1 evőkanál házi tejet kell összekeverni 2 evőkanál meleg vízzel. A levelek erősek és zöldek lesznek.