Háztartás, Tippek

Hogyan lehet megszabadulni a legyektől és a szúnyogoktól: a legegyszerűbb házi készítésű ellenszer 2 összetevőből

Ahhoz, hogy gyorsan és könnyen megszabaduljon a legyektől, használhat egy egyszerű készítményt, amelyet otthon is elkészíthet.

A meleg évszakban a bosszantó legyek igazi problémává válnak, és nem is olyan könnyű elűzni őket. Vannak azonban egészen egyszerű eszközök, amelyekkel megbirkózhat egy ilyen feladattal – és a legyek a közelébe sem fognak jönni.

A legyek elűzésének legjobb eszköze segít elfelejteni ezt a problémát hosszú időre.

Ezt a jótékony hatású készítményt otthon is elkészítheti

Egy ilyen ellenszer elkészítéséhez mindössze két összetevőre lesz szüksége – diólevélre és almaecetre. A legyek, szúnyogok és molyok nem tolerálják a dió illatát, így ennek a házi készítménynek a használata után leülhet egy fa alá, és egyetlen szúnyog vagy légy sem fogja megérinteni. Az almaecet elpusztítja a baktériumokat és a szúnyogokat vonzó szagokat.

Térjünk rá az elkészítésre

Finomra vágott dióleveleket tegyen egy befőttesüvegbe, és öntse rá az ecetet úgy, hogy teljesen ellepje a dióleveleket. Meleg helyen 1-től 5 napig hagyja állni. A napon is állhat. Naponta legalább egyszer meg kell keverni. A napok száma attól függ, hogy milyen meleg van ott, ahol a leveleket áztatja.

Ha nincs ideje néhány napig áztatni, akkor néhány órán át vízfürdőben is áztathatja. A néhány napos infúzió jobb lesz, mint a két órás, de azért a két óra is segíthet.

Amíg az infúzió a vízfürdőn van, gondoskodnia kell arról, hogy a víz forró legyen, de ne forrjon.

Ezután az infúziót le kell szűrni. A kész gyógyírt szórófejes flakonba öntheti és így használhatja, vagy a bőrre dörzsölheti a csípős legyek és szúnyogok ellen. Ha azonban permetezőt használ, akkor szem előtt kell tartania, hogy ez az infúzió barna foltokat hagyhat, különösen a fehér ruhákon.