Háztartás, Tippek

Miért kell lyukat vágni a konyhai szivacsba? Most már te is megteheted

Néhány napja úgy döntöttem, hogy meglátogatom a nővéremet. Leültünk egy csésze teára egy finom házi süteménnyel. És amikor eljött a mosogatás ideje, valami furcsát láttam. A nővérem fogott egy új szivacsot, és egy ollóval elkezdett lyukat vágni a szivacsba. Látva zavaromat, elmagyarázta a cselekedete célját. Kiderült, hogy a szivacson lévő lyuk nagyon hasznos dolog.

A baktériumok soha nem látott sebességgel szaporodnak egy nedves, porózus anyagban. Ha a szivacsot nem megfelelően tároljuk, akkor az összes baktérium a tányérokon köt ki. Mi pedig régebben csak kicsavartunk egy darab szivacsot, és a mosogató melletti állványra tettük. A szivacs élettartamának meghosszabbítása érdekében tartsa nyitott és jól szellőző helyen. A szivacson lévő lyuk segít nekünk ebben.

Miért van szükség a lyukra a szivacson?

Amikor hazaértem, az első dolgom az volt, hogy fogtam a szivacsot, és ugyanezt a trükköt használtam.

Ollóval egy egyenes vonalat vágtam a hosszú oldal közepétől a szivacs közepéig. Ott pedig egy kis lyukat vágtam.

Most már érti, miért van rá szükség?

A szivacsot most már rá lehet akasztani a csapra, ahol száraz és tiszta lesz. Ez azt jelenti, hogy sokkal tovább fog tartani. Amikor elmosogat, a víz egyenesen a mosogatóba fog csöpögni.

Korábban a szivacsomat egy tartóban tároltam. De állandóan tisztítanom kellett a belőle kifolyó vizet. Ennek a praktikus módszernek köszönhetően elfelejtettem ezt a problémát.

A szivacsos szerkentyűmet minden barátommal megosztottam. Most már tudják, hogyan lehet a mosogatószivacsot megfelelően és kényelmesen tárolni.