Növény, Tippek

Ezzel öntözze a növényeit: úgy fognak virágozni, mint még soha korábban

Szinte minden otthonban vannak cserepes virágok az ablakpárkányon. Nemcsak remek dekorációnak számítanak, a szobanövények a szervezetnek is jót tesznek. Régóta ismert, hogy legtöbbjük, fajtól függően, képes tisztítani a levegőt. Néha azonban a növények tél után elveszítik pompás megjelenésüket. Tudja meg, hogyan trágyázza növényeit, és hogyan erősítheti meg őket a legjobban.

Cserepes virágai tél után is szunnyadnak? Gyengék, fakók és nem képeznek új bimbókat? Mielőtt halálra ítélné őket, próbálja ki ezt az egyszerű eljárást. Talán csak szükségük van valamire, ami erőt ad nekik a növekedéshez. A hideg évszak után a növényeknek egyszerűen hiányozhatnak bizonyos tápanyagok. Segítsen nekik visszanyerni erejüket!

Hogyan trágyázza a növényeit? Sokféle módszer létezik, ezért válassza a leghatékonyabbat

Ha hatékony megoldást keres növényei trágyázására, valószínűleg sokféle trükkel és tippel találkozhat. Az internet tele van velük. Hogyan válassza ki a legjobb műtrágyát? Néha a leghatékonyabb műtrágyák azok, amelyekre nem is gondolt volna. Azt hiszi, hogy csak annyit kell tennie, hogy elmegy a gazda boltba, vesz egy üveg műtrágyát, és az egyből megoldja a problémát? Sajnos ez nagyon távol áll a valóságtól. Tápláló műtrágyát készíthet az otthon lévő termékekből.

Érdekes módon lehet a virágokat trágyázni… közönséges gyufával. Ez egy nagyon olcsó és könnyen hozzáférhető eszköz. A bennük lévő kén igazán jót tesz a gyenge növényeknek.

Hogyan készítsen gyufaszálas műtrágyát?

Készítsen elő egy csomag gyufát (bár csak 8-10 is elég lesz) és egy kb. 250 ml friss vízzel teli üveget vagy edényt. Csak mártogassa bele a gyufafejeket, vagy egyszerűen dobja bele az összes gyufát, és keverje össze. Először a víz színe elkezd megváltozni, ami annak a jele, hogy jó úton jár. Hagyja abba a keverést, amikor azt veszi észre, hogy a gyufafejek teljesen feloldódtak. Hogyan tovább? Ez az! A trágya készen áll a használatra!

Hogyan trágyázhatja a növényeit gyufa műtrágyával?

Egyszerűen öntözze meg a virágokat ezzel a vízzel. Nem kell megvárni, amíg a műtrágya „megérik”. A vízben oldott kén serkenti a gyenge szárak növekedését, és gombaölő hatása is van. Ha meg akarja védeni növényeit a kártevőktől, tegyen gyufát a cserepekbe. A gyufafejeket 5-6 cm távolságban lefelé helyezze be. Öntözze meg a növényeket. Kellemesen meg fog lepődni ennek a trágyának a hatékonyságán.