Háztartás, Tippek

Egy egyszerű módszer az eper tárolására, amely hetekig frissen tartja a szemeket

Mindössze egy egyszerű üvegedényre lesz szüksége, amely megakadályozza a penészesedés kialakulását, mivel lég- és nedvességzáró gátként működik.

Ha az eper néhány nap után romlani kezd, valószínűleg rosszul tárolja. A legtöbb ember az epret a szupermarketből származó eredeti műanyag edényben tárolja, de ez az egyik legrosszabb tárolási mód. A tárolóedény nyirkossá és meleggé válhat, így ideális környezetet teremt a penész kialakulásához.

Egy egyszerű módszer az eper tárolására, amely hetekig frissen tartja a szemeket

A módszer nem vesz igénybe több mint 10 percet, és sokkal tovább frissen tartja az epret és más bogyós gyümölcsöket.

Mindössze ennyire van szüksége:

Egy fedeles üvegedény;
Papírtörlő;
Egy szűrő;
60 ml ecet;
Két liter víz.

Kezdje az eper mosásával egy nagy tálban, hogy megtisztítsa a felesleges szennyeződésektől, mivel a baktériumok miatt a szemek gyorsan megromlanak. Ezután öntse az ecetet és a vizet egy másik tálba, állítson be egy időzítőt, és hagyja az epret két percig állni az oldatban.

Fontos, hogy a szemek csak két percig legyenek az oldatban. Ha ennél tovább hagyjuk az epret a vízben, akkor beindul az erjedési folyamat. Ezután már mindegy, hogy mit csinál a szemekkel, gyorsan megromlanak.

Ha letelt az idő, vegye ki az epret az oldatból, és öblítse le egy szűrőben. Ezután az epret tegye egy tiszta törülközőre száradni, körülbelül három órára.

Az epernek száraznak kell lennie ahhoz, hogy ez a tárolási módszer hatékony legyen, mivel bármilyen nedvességtől gyorsan megpenészedik. Amikor az eper teljesen megszáradt, helyezzen egy papírtörlőt az üveg aljára, majd kezdje el óvatosan elhelyezni az epret az üvegben.

Ezután tegye az epret a hűtőszekrénybe. Így az eper a szokásosnál sokkal tovább eltartható.