Háztartás, Tippek

Így hűtse le a lakását meleg időben – Ez a módszer nevetségesen kevés pénzbe kerül

Nyáron a magas hőmérséklet annyira kellemetlen tud lenni, hogy ösztönösen az otthonunkban keresünk menedéket. De még ebben az esetében is érdemes gondoskodni arról, hogy hűvös legyen a belső tér.

Hogyan hűtsük le a lakást meleg időben?

Sokak szerint a lakás lehűtésének legegyszerűbb módja, ha klímaberendezést szerelünk be a házba, és azt maximálisan kihasználjuk. A bökkenő az, hogy ezt nem mindenki engedheti meg magának anyagilag. A légkondicionáló beszerelése önmagában is drága, különösen, ha nem csak egy szobába, hanem az egész házba szeretnénk beszerelni. Az ilyen típusú berendezések használatának költségei is magasak. Ráadásul vannak olyan emberek, akik egészségügyi vagy különböző más okokból nem akarnak ilyen megoldást használni.

Mi tehát a járható alternatíva, amely ráadásul a lehető legolcsóbb a pénztárcánk számára? Van néhány hatékony módszer, de egy különösen népszerűvé lehet idén nyáron. Lehet, hogy elsőre kicsit meglepődik, de ha egyszer megtudja, miről is van szó, lehet, hogy nagy rajongóvá válik.

Így hűtse le a lakását meleg időben – Ez a módszer nevetségesen kevés pénzbe kerül

Ebben a szezonban egyre népszerűbb a … hőtakarók használata. Ezek gyakorlatilag bármelyik gyógyszertárban megvásárolhatók, valamint számos speciális online áruházban. Ezek alkalmasak és használhatóak a lakás hűtésére. Valószínűleg azon gondolkodik, hogy mit is lehet vele csinálni?

Hogyan működik?

Nos, sokan hőtakarókat tesznek az ablakokra – ezüst oldalukkal kifelé. Ezzel nemcsak árnyékos belső teret biztosítanak, amelyben sokkal kellemesebb tartózkodni. A hőtakarók ezüst bevonata ugyanis visszaveri a napfényt, miközben minimális hőt vesz fel. Ezáltal a szoba belseje a lehető leghűvösebb marad.

Tudjuk, az ablakot borító hőtakaró nem mutat jól. De ha igazán költséghatékonyan szeretne hűvös lakást a legmelegebb napokon, akkor valószínűleg ez a legolcsóbb módszer.

Alumínium fólia és hőszigetelő szőnyeg a forró időjáráshoz

Nem kell a boltba rohanni a hőtakarókért. A kis ablakok esetében az alumíniumfólia is megteszi. Egy hőszigetelő szőnyeg is beválik. Az egyik oldalán csak alumíniumfólia van, így sikeresen felszerelhet egy ilyen szőnyeget az ablakokra.