Kert, Tippek

A kártevők többé nem jelentenek problémát: szappanos megoldások a levéltetvek ellen, amelyek megmentik a növényeket

Leggyakrabban különböző oldatok és főzetek permetezését használják a levéltetvek elleni védekezésre.

A káros rovarok, különösen a levéltetvek az egyik leggyakoribb probléma, amellyel a kertészek szembesülnek. Ez a kártevő a növények leveleit és hajtásain élősködik, kiszívja azok nedveit, és így legyengíti őket. Ezért elmondjuk, hogyan szabadulhat meg a kártevőtől népi gyógymódokkal, és elmondjuk, hogyan készíthet szappanos oldatot.

Hogyan készítsünk szappanoldatot permetezéshez

A levéltetvek elleni küzdelemhez leggyakrabban a különböző oldatokkal és főzetekkel történő permetezést alkalmazzák.

Mely oldatok lesznek a leghatékonyabbak a kártevő elleni küzdelemben?

Az üröm és a szappan infúziója. 1 liter vízhez 200 gramm ürömöt kell összetörni, és a keveréket egy edénybe kell tenni. Ezt az oldatot egy napig sötét helyen kell tartani. Ezt követően a tinktúrát le kell szűrni, és folyékony vagy mosószappant kell hozzáadni. Ezzel permetezheti meg az érintett növényeket.

Hamu és szappan oldata. Ehhez a módszerhez 2 csésze hamut kell venni, és 1 liter forró vizet kell ráönteni. Amikor az oldat kihűl, 5 liter vízzel kell hígítani, és szappant kell hozzáadni.

Szóda és szappan oldata. Erről a kártevőirtási módszerről sokan tudnak, de sok kérdés merül fel azzal kapcsolatban, hogyan kell megfelelően elkészíteni a szappan és szóda oldatot a levéltetvek elleni küzdelemhez. Tehát ehhez az oldathoz 1 evőkanál szódát, 1 evőkanál folyékony szappant kell venni, és 1 liter vízzel hígítani.

Sokan kíváncsiak arra is: lehet-e folyékony szappant használni a levéltetvek ellen, és lehet-e mosószappannal permetezni a növényeket?

És a válasz ugyanaz – igen, lehet! Az egyetlen különbség csak az arányokban lesz. Konkrétan 10 liter vízhez 300 gramm mosószappanra van szükség, a folyékony szappanhoz pedig 100-150 milliliterre.