Háztartás, Tippek

Hogyan lehet a műanyag ablakkereteket fehérré és ragyogóan tisztává tenni?

Az ablakkeretek tisztítása nem a legkellemesebb és legkönnyebb feladat. Azonban elvégezheti a munkát, ha a leghatásosabb házi szerek állnak rendelkezésére.

Íme, néhány házi gyógymód a tippmania-tól, amelyek rendkívül hatékonyan visszaállítják a műanyag ablakkeretek eredeti fehérségét.

Az ablakok rendszeres tisztításához hozzászoktunk, de az ablakkeretekhez nem. Pedig gyakran előfordul, hogy a kereteken szennyeződésréteg képződik, ami nagyon koszossá és csúnyává teszi őket.

Ezért netán azon gondolkodik, hogyan állíthatja vissza a PVC ablakkeretek eredeti fehérségét?

Minden tisztítás előtt először is el kell távolítania a felületi szennyeződéseket az ablakkeretekről. A korom vagy por eltávolításához vegyen egy enyhén nedves pamutkendőt, és törölje át a felületet.

Az illesztéseket és hézagokat is alaposan meg kell tisztítania. Ahhoz, hogy ezeket megfelelően elérje, használjon egy régi fogkefét vagy egy nedves vattapamacsot.

A legjobb házi szerek a műanyag ablakkeretek kifényesítésére

A műanyag ablakkeretek tisztítása nem túl bonyolult, mivel ez egy nagyon egyszerűen karbantartható anyag. A PVC ablakkeretek kifényesítéséhez ecetre van szükség. Ez a termék olyan savat tartalmaz, amely képes feloldani még a legkeményebb szennyeződéseket is.

Ehhez készítsen ecet és forró víz keverékét 1:5 arányban. Ezután nedvesítsen meg egy puha pamutkendőt ebben a keverékben, és törölje át vele óvatosan az ablakkeretet. Hagyja állni néhány percig, mielőtt egy tiszta pamutkendővel áttörli.

Az ecet mellett használhat citromsavat is. Ez a termék eltávolítja a zsírt és a szennyeződéseket. Az ablakkeret visszanyeri a fehérségét néhány törléssel.

Ehhez keverje össze a folyékony citromsavat egy kevés vízzel. Ezután mártson egy szivacsot a keverékbe, és tisztítsa meg az ablakkereteket. Pár perc pihentetés után próbáljon ki egy alapos áttörlést egy nedves ruhával.

Az utolsó tipp a fogkrém használata. Ez egy csodás termék, amely segít kifehéríteni az ablakkereteket.

Fogjon egy enyhén nedves szivacsot, és kenjen rá egy kevés fehér fogkrémet. Ezután körkörös mozdulatokkal dörzsöld át az ablakkeretet. Hagyja egy pillanatig állni, mielőtt nedves ruhával letörölné.