Háztartás, Tippek

3 tipp, hogy tökéletesen megtisztítsa a gázégőket SÚROLÁS NÉLKÜL

Egyes háztartásokban a tűzhelyeket minden nap használják, akár főzésre, akár tej melegítésére vagy kávéfőzésre. De ha egy konyhai elem ennyire igénybe van véve, a szennyeződés sosem áll messze, különösen, ha kiömlik valami. És míg a tűzhely alapos áttörlése sokaknak reflexszerű, az égőkről gyakran megfeledkeznek… Idővel egyre nehezebbé válik a tisztításuk, rozsdásodni kezdenek, és a lángterelők kevésbé lesznek hatékonyak. Tudja meg, milyen természetes tisztítószerekkel tisztíthatja meg a piszkos gáztűzhelyek e kulcsfontosságú alkatrészét anélkül, hogy károsítaná.

Zsírtalanító a rendszeres karbantartáshoz

Ahhoz, hogy ne kelljen a ráégett maradványokat és a nehéz foltokat eltakarítani, a legjobb, ha rendszeresebben tisztítja a gáztűzhely különböző alkatrészeit. Így a szennyeződéseknek nincs esélyük megtelepedni. Nálunk megtalálja az ideális tisztítószert a minden használat utáni tisztításhoz! Egyszerűen olvassza fel egy marseille-i szappan 1/3-át, és adjon hozzá egy jó evőkanál szódabikarbónát egy vízforraló edénybe. Ezután hígítsa fel a keveréket egy flakonban 400 ml vízzel. Már csak össze kell keverni. Használja szivaccsal vagy mikroszálas kendővel, törölje át vele a felületet.

Az égők áztatása tisztítóoldatban

Számos, a lakás karbantartására általánosan használt háztartási termék használható az égők és főzőlapok fényesítésére. Gyakran a könnyed módszer egy lábas víz felforralásával jár. Ezután adjon tisztítószert ehhez a forró vízhez, és hagyja ázni legalább egy órán át. Itt adhat hozzá:

4 evőkanál szódabikarbónát vagy finom sót (mindkettő erősen zsírtalanító és enyhén súroló hatású).
150 g citromsavat 1 liter forrásban lévő vízhez.
700 ml fehér ecetet 300 ml forró vízhez

Az áztatás után dörzsölje át szivaccsal, hogy eltávolítsa a makacs foltokat. Végül öblítse le a tűzhely tartozékait, és tiszta, száraz ruhával óvatosan szárítsa meg őket.

Égők tisztítása szódakristályokkal

A forró víz és a szódakristályok kombinációja nagyon hatékonyan tisztítja és zsírtalanítja a gázégőket a legkisebb erőfeszítés nélkül, bármilyen összetételűek is legyenek (öntöttvas stb.). (Vigyázat: a szódakristályok az alumínium alkatrészeket feketére színezhetik). Mi több, ezek a kristályok még az ecetnél vagy a szódabikarbónánál is hatékonyabban távolítják el a zsírt és a szennyeződéseket. Tehát tökéletes megoldást jelentenek a nagyon piszkos, eldugult égőkre! Használatához melegítsen fel 500 ml vizet egy lábasban. Ezután helyezze az égőket egy újrazárható fagyasztózacskóba, és fedje le a forró vízzel és 1 evőkanál szódakristállyal. Zárja le a zacskót, rázza fel, hogy a fehér por feloldódjon, és hagyja állni egy éjszakán át. Másnap már csak annyit kell tennie, hogy lesikálja, leöblíti és megszárítja.

Nincs többé koromlerakódás és felgyülemlett kosz!

Mint ebből a cikkből is láthatja, nincs szüksége semmilyen káros vegyszerre ahhoz, hogy jó eredményeket érjen el, és ragyogóvá tegye égőit, mindezt anélkül, hogy károsítaná vagy megkarcolná a tűzhelyet. Ráadásul a legtöbb ilyen gazdaságos, környezetbarát termék bármelyik szupermarketben megtalálható.